Ege Postası
Geri

Bornova Meclisi'nde 'hakaret' tepkisi: CHP'den AK Parti grubuna pankartlı protesto

Bornova Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında gerçekleşti. Toplantı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, AK Partili Meclis Üyesi Erdal Seyitler’in, CHP Grup Sözcüsü Yağmur Özkan'a 'o...' diyerek hakarette bulunmasının gündeme gelmesiyle gergin başladı. AK Parti grubu yaşanan olaya ilişkin konuşma yaptığı sırada CHP grubu pankart açtı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Güney Temiz'in anısının yaşatılması adına bir parka isminin verilmesine ilişkin ek gündem maddesi görüşülürken Başkan Eşki duygusal anlar yaşadı. Zorlukla konuşan Eşki, "31 Mayıs'a yetiştirmek istiyorum. Doğum günüydü" diyerek maddenin doğrudan oylanmasını rica etti.
Bornova Meclisi'nde 'hakaret' tepkisi: CHP'den AK Parti grubuna pankartlı protesto
Haberler / Yerel Politika
2 Mayıs 2025 Cuma 18:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BURCU BULDU/EGE POSTASI - Bornova Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin yönetiminde yapıldı. 

Toplantının başlamasıyla AK Parti Grup Sözcüsü Akın Dalgıç söz alarak, 2024 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, AK Partili Meclis Üyesi Erdal Seyitler tarafından hakarete uğrayan CHP Grup Sözcüsü Yağmur Yurdakul Özkan için açıklamada bulundu.

Dalgıç, ''Bornova Belediye Meclis üyeleri olarak yaşanan talihsiz olayı üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek isteriz. Meclis çatısı altında hiçbir şekilde hakarete ve seviyesizliğe yer olmamalıdır. Sayın Yağmur Yurdakul Özkan'ın yanında olduğumuzu belirtirken bu tür olayların tekrar etmemesi adına sağduyulu davranmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu hatırlatmak isteriz. Hep birlikte daha yapıcı ve sağlıklı bir meclis ortamı yaratacağımıza  Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak inanıyoruz.'' diye konuştu.

CHP GRUBUNDAN PANKARTLI TEPKİ

AK Partili Dalgıç' ın söze başlamasıyla birlikte CHP meclis üyeleri, Yağmur Yurdakul Özkan için pankart açarak tepki gösterdi. AK Parti meclis üyelerinin bulunduğu yöne doğru tutulan pankartlarda ''Evde, sokakta, mecliste, şiddet her yerde'', ''Sessiz kalma suça ortak olma'', Mecliste ahlak, siyasette saygı!'', ''Bir kadına daha zarar verme diye şiddetini ifşa ediyorum'', ''Kadın düşmanlığına geçit vermeyeceğiz'',  ''Şiddete boyun eğmiyoruz'' ifadeleri yer aldı. 

'BU SİYASET ÜSTÜ BİR TEPKİDİR'

Konuşması sırasında açılan pankartlara tepki gösteren AK Partili Dalgıç'ın "Pankartları görüyoruz ama divanın bunun yeri olduğuna inamıyoruz" sözlerine karşılık yanıt veren Başkan Eşki, ''Ben burda siyaset üstü bir tepki olduğunu düşünüyorum. İnsan hakları tüm siyasi durum ve duruşlardan daha üsttedir. İyi niyetleriniz için, daha doğrusu temennileriniz için teşekkür ediyorum ama dediğim gibi burada yaşanan olay bir insan hakları ihlali. Siyasi bir tepki olsaydı bende aynı şeyi düşünürdüm ama insan haklarına yönelik bir saldırı olduğu için bir mazur görmüyorum.'' diye konuştu.

'GEREKENİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ'

Üzgün olduklarını dile getiren AK Parti grubuna açıklamaları için teşekkür eden CHP'li Yağmur Özkan ise şunları söyledi;

"Arkadaşlarımızın samimiyetlerinden şüphem yok ancak gereğinin yapılması konusunda gerekli duruşu sergileyeceklerine inanıyorum. Bu konuda gereğinin yapılması konusunda bir beklentimiz olduğunu hatırlatmak istiyorum."

GÜNEY TEMİZ'İN ADI VERİLECEK 

27 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, İzmir’de uzun yıllar gazetecilik mesleğini yürüten, Karşıyaka Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve son olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak görev yapan Güney Temiz'in anısına hazırlanan önerge ek madde olarak gündeme alındı. 

BAŞKAN EŞKİ KONUŞMAKTA ZORLANDI

Bornova'nın Evka-3 Mahallesi'nde bulunan bir parka Güney Temiz adının verilmesi ve büstünün konulmasına ilişkin detaylar görüşülürken söz alan Başkan Eşki duygusal anlar yaşadı.

Gözyaşlarını tutmakta zorlanan Eşki, ''Ben o konuda rica ediyorum. 31 Mayıs'a yetiştirmek istiyorum. Onun doğum günüydü. Direk oylanmasını rica edeceğim'' diyerek sözlerini güçlükle tamamladı.  Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

41 TAŞINMAZ VİTRİNE ÇIKIYOR!

AK Partili Sait Tatlı, 41 taşınmazın satışıyla ilgili önergeye ilişkin, ''Biz bu taşınmazları değerlendirebiliriz. Biz bu konular hakkında araştırmalarımızı yapamadık. Bu önerge mümkünse gündemde kalsın. Satılır mı, satılamaz mı diye bir karar yetkisi istiyorsunuz. Araştırılmadan bu konu hakkında meclis karar almış olacak'' diyerek önergenin gündemde bekletilmesini talep etti.

Bunun üzerine Başkan Eşki finansal sıkıntılar gereği satış zorunluluğunun altını çizerek, ''Çalışma yapıldı.  Satılamayacaksa satılamayacak zaten. Bu kara leke değil. Acelesi var ki, önümüzü finans olarak göremediğimiz için, belediyelerin finans durumu ortada, önlem almaya çalışıyoruz." dedi ve meclis üyelerinin oy çokluğu sayısıyla önerge Meclis'ten geçti.

İlgili komisyon raporu şu şekilde;

-Mülkiyeti Belediyemize ait 41 adet taşınmazın satışının yapılmasının oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – İmar – Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi Komisyonları raporu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası