Ege Postası
Geri

Bornova’da 9 Eylül’de sessiz çığlık

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yılında, Bornova Belediyesi’nce düzenlenen Kurtuluş Savaşı Platosu ve sessiz kortej yürüyüşü ile 9 Eylül’de hayat bulan bağımsızlık ruhu yeniden canlandırıldı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki özel platolarda Anadolu’da kurtuluş mücadelesinde yaşananlar tiyatro temsilleriyle anlatılırken, 19.22’de başlayan kortej yürüyüşünde ise teröre lanet okuyan binlerce Bornovalının Türk bayraklarıyla yaptığı yürüyüş sessiz bir çığlığa dönüştü Bornova’da 9 Eylül’de
Bornova’da 9 Eylül’de sessiz çığlık
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Eylül 2015 Perşembe 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Türk süvarilerinin İzmir’e ilk olarak girdiği Bornova için özel bir anlamı olan 9 Eylül’de, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle 93 yıl önceki ruh günümüze taşındı. Cumhuriyet Maydanı’nda hazırlanan Kurtuluş Savaşı Platosu’nda Kurtuluş Savaşı’nı anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı. Platoda özel olarak hazırlanan alanlarda temsili Kurtuluş Savaşı gösterisi yapıldı. Vatandaşlara duygusal anlar yaşatan etkinlik Beyaz Düşler Tiyatro Topluluğu’nın 20 oyuncusu tarafından sahnelendi. Naime Sinem Turan tarafından derlenen gösteride bağımsızlık mücadelesi veren Türk halkının yaşadığı zorluklar ve savaş koşulları çeşitli hikayelerle izleyicilere anlatıldı. Gün boyunca değişik saatlerde sahnelenen oyunlarda izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.
 
Tepki sessizlikle anlatıldı
 
Şehitler nedeniyle müziğe bile yer verilmeyen törenlerde akşam bayraklarla sesiz yürüyüş yapıldı. 19.22’de İş Bankası viyadüklerinin altından başlayan yürüyüşe binlerce Bornovalı katıldı. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla Mustafa Kemal Caddesi’ni kırmızıya boyadı. Vatandaşlarla birlikte sessiz yürüyüşe katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada 9 Eylül’ün Bornova, İzmir ve Türkiye için önemini bir kez daha vurguladı.
 


Bornova ve İzmir için tarihi bir gün
 
Başkan Atila, yürüyüş boyunca sessizliğini koruyarak teröre karşı tepkilerini farklı bir yolla ve güçlü biçimde dile getiren bütün vatandaşlara teşekkür ederek, “Geçmişte öyle tarihler vardır ki değişimleri getirmiştir. Bizim için bunlardan en önemlisi vatanımıza barışı, özgürlügü, demokrasiyi, aydınlığı, uygarlığı, birlik ve beraberliği getiren 9 Eylül 1922. Bornovamızın, İzmirimizin, ülkemizin kurtuluş günü kutlu olsun. Tam 93 yıl önce bugün yurdumuzun her bir yanı işgal altındaydı. Askerimiz yorgun halkımız çaresizdi. Ancak yüreklerinden inanç ve azim vardı tek yürek oldular, birlik oldular. Bir Mustafa Kemal binlerce Mustafa Kemal dizdi peşi sıra. İlk kurşunu atan Hasan Tahsin ile başlayan Kurtuluş mücadelemiz yine İzmir’de zaferle sonuçlandı. Bugün al bayrağımızın altında özgürce dimdik durabilmemiz için can veren şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bu yürüyüşü büyük bir sorumluluk bilinci ile tamamlayan ve hiçbir olumsuz görüntü ya da olayın meydana gelmesine izin vermeyen Bornovalı hemşerilerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası