Ege Postası
Geri

Bornova’da budama yapılan dallar geri dönüşümle tekrar kazandırılıyor

Bornova Belediyesi ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı hale getirmek için ilçe genelinde yaptığı ağaç budama işlemlerininden çıkan atıkları  yeniden değerlendiriyor. Yol kenarlarında, yeşil alanlarda, park ve bahçelerde bulunan kurumuş veya tehlike arz eden ağaçlardan çıkan dal ve yapraklar torf makinasıyla organik gübreye dönüştürülüyor. 
Bornova’da budama yapılan dallar geri dönüşümle tekrar kazandırılıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Ocak 2021 Pazartesi 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri tarafından budama işlemi yapılan ağaçlardan çıkan dallar torf makinesi ile öğütülüyor. Yongalanmış ürünler toprak yüzeyine serilerek ya da bir çukur içine gömülerek 1-1,5  sene kadar bekletilerek çürümesi sağlanıyor.  Bu yöntemle elde edilen doğal gübre bitkilerin köklerine uygulanarak sağlıklı büyümelerini sağlarken  yapraklarını  çoğaltarak görsel açıdan güzellik veriyor.

Bu yöntemle geri dönüşüme kazandırılan dallar ağaçlık alanlarda ve fidanlıklardaki bitki üretim yataklarında kullanılırken, belediyenin gübre alım maliyeti de düşürülerek tasarruf etmesi sağlanıyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Geri dönüşümle elde ettiğimiz gübreyi ilçemizde bulunan park ve yeşil alanlara kullanıyoruz. Ayrıca budama sırasında elde edilen kalın odunları da yakacak olarak ihtiyaçlı vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz”dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası