Ege Postası
Geri

Bornova’da çocuklara en güzel ‘23 Nisan’ hediyesi

Bornova Belediyesi ilçede yepyepi parklar yaparak yeşil alan miktarını artırıyor. Mart ayında Kazım Dirik Mahallesi’nde ‘Kadın ve Yaşam Parkı’nı hizmete sunan Bornova Belediyesi, Mevlana Mahallesi’nde yaklaşık 4 dönümlük yeni bir parkın daha açılışını yaptı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yeni parka ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik’ ismini vereceklerini söyledi
Bornova’da çocuklara en güzel ‘23 Nisan’ hediyesi
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Nisan 2015 Salı 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlçedeki yeşil alan ve parkları arttırmak için yoğun bir çalışma yürüten Bornova Belediyesi ard arda açılışlar yapıyor. Geçen ay Kazım Dirik Mahallesi’nde ‘Kadın ve Yaşam’ Parkı’nın açılışı yapan Bornova Belediyesi, dün de Mevlana Mahalesi’nde yepyeni bir parkı hizmete sundu. 1728 Sokak’ta bulunan Şehit Teğmen Murat Aslantürk İlkokulu’nun karşısındaki parkta çocuklar için herşey düşünüldü.
 
Açılış çocuklarla yapıldı
 
Yaklaşık 4 dönüm alana yayılan parkın bir kısmı ağaçlandırılırken büyük bölümüne de kaydırak, salıncak, zıplama tilti gibi birbirinden eğelenceli oyuncaklar yerleştirildi. Parka, spor aletleri de konuldu. Kent mobilyaları ve yeşil alanlarıyla Mevlana Mahallesi’nin çehresini değiştiren parkın açılışını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila çocuklar, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte yaptı.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, parkın açılışında yaptığı konuşmada bu yıl ilk kez düzenledikleri ‘Çocukça Bornova’ Şenliği’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi. 23 Nisan 1920 tarihinin milletin bağımsızlık duygusuyla başlattığı direnişin en büyük işareti olduğunu ifade eden Başkan Olgun Atila, “Böylesine önemli bir tarih, parkımıza isim olarak çok yakışacaktır. Bu parkın isminin ’23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı’ olması için ilk meclis toplantısında teklif vereceğim” dedi.
 
Bir yılda 20 yeni park yapıldı
 
Her bir Bornovalının sağlıklı ve modern bir kentte yaşaması, ilçedeki bütün imkanlardan eşit bir şekilde yararlanması için çalıştıklarını söyleyen Başkan Olgun Atila, “Bugüne kadar 20 yeni park yaptık. Mevcut parkların bakımlarını sürekli yapıyoruz. Bornovamıza 33 bin bin metrekare yeni yeşil alan kazandırdık. Çevre bilincini artırmak için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası