Ege Postası
Geri

Bornova’da demokrasi ve toplum konuşuldu

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ‘Demokrasi ve Toplum Konuşmaları’ konulu panelde, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Milliyet Gazetesi Yazarı Mehmet Tezkan ve Artı1 Televizyonu Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Sağlamer, güncel gelişmeleri değerlendirdi
Bornova’da demokrasi ve toplum konuşuldu
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Haziran 2013 Pazartesi 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Belediyesi’nin Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde düzenlediği ‘Demokrasi ve Toplum Konuşmaları’ konulu panel yoğun ilgi gördü. CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in yönettiği panele konuşmacı olarak Milliyet Gazetesi Yazarı Mehmet Tezkan ve Artı1 Televizyonu Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Sağlamer katıldı.

Milliyet Gazetesi Yazarı Mehmet Tezkan, Gezi Parkı olaylarını değerlendirerek, yaşananları Türkiye’den önce yabancıların daha iyi anladığını söyledi. Tezkan, Türkiye’deki durumun uzun süredir dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini belirterek, “Dünyadaki diğer ülkelerde insanlar örgütlü olarak ve bir taleple ortaya çıkıyorlar. Gezi eyleminde bir örgüt yok. Topçu Kışlası ise bir simge. İnsanların diğer kentlerde sokağa çıkmalarının başka bir anlamı var. Bunun bir sivil itaatsizlik, isyan, başkaldırı olduğunu düşünüyorum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, yaşanan olaylardan sonra demokrasinin amaç mı yoksa araç mı olduğu sorusunun insanların aklında yer ettiğini belirtti. Aksünger, “İnsanlar yaşam alanlarına tecavüz edildiğini düşündüğü için alanlara çıktı” dedi.

Artı1 Televizyonu Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Sağlamer, demokrasinin zaafa uğramasında birinci sorumluluğun medyada olduğunu söyledi. Sağlamer, medya sahiplerinin yaptıkları başka işler nedeniyle gazeteciliğin gerçek anlamda yapılamadığını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Aksünger, Tezkan ve Sağlamer’e plaket vererek katılımları nedeniyle teşekkür etti. Seçme ve seçilme hakkının tek başına yeterli olmadığını söyleyen Başkan Sındır, “Demokraside bir kişinin iki dudağının arasından çıkan düşünceler ve sözler bizim seçtiğimiz vekillerimizin olduğu meclisten kanun olarak çıkabilir mi. Kesinlikle böyle olmamalı. Demokrasiyi geliştirmek için üzerinde daha çok tartışmalıyız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası