Ege Postası
Geri

Bornova’da fiziki yatırım rekoru

Bornova Belediyesi’nin sahip olduğu fiziki yapıların yüzde 65’i son 5 yılda tamamlandı.Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın uyguladığı idari ve mali disiplinle 2009 yılında 95 milyon lira olan belediye bütçesi, 2014’te 225 milyon liraya çıktı. Fiziki yatırımlarda da rekor kırıldı. Bornova Belediyesi’nin sahip olduğu fiziki yapıların yüzde 65’i 2009 yılından sonra yapıldı.
Bornova’da fiziki yatırım rekoru
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Ocak 2014 Cuma 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Sosyal yardımlara her yıl 10 milyon liranın üzerinde kaynak ayıran Bornova Belediyesi’nin kültür faaliyetleri de ilçede yaşayanların hayatını zenginleştiriyor. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek, çamaşır yıkama ve sosyal imkanların sağlandığı gençlik merkezi de tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor

Bornova Belediyesi hem fiziki hem de sosyal alanda tüm Türkiye’ye örnek performansı ile dikkat çekiyor. 2009 yılında 95 milyon lira olan Bornova Belediyesi’nin bütçesi 2014 yılında 225 milyon liraya yükseldi. Yapılan rekor düzeydeki fiziki yatırımlar ise yaşam standartlarını yükseltti. Bornova Belediyesi’nde 5 yılda yatırımlara ayrılan kaynak 250 milyon lirayı geçti. Bornova Belediyesi’nin sahip olduğu fiziki yapıların yüzde 65’i 2009 yılından sonra yapıldı. Bornova Belediyesi’nin sahip olduğu tüm fiziki yapıların toplamı 2009 yılına kadar 47 bin 828 metrekare idi. Son beş yılda 70 bin metrekarenin üzerinde bir fiziki alan daha eklendi ve bu rakam 120 bin metrekareye ulaştı.

Bornova Belediyesi fiziki yatırım alanında rekor kırarken sosyal yardımları da hiç ihmal etmedi. Sosyal yardımlara da her yıl 10 milyon liranın üzerinde bütçe ayrılıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü binlerce ihtiyaç sahibi Bornovalıya yardım eli uzatıyor. Bornova Belediyesi bünyesinde hizmet veren eşya, gıda ve giysi bankalarına başvuruda bulunanlar ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Bornova Belediyesi’nin Büyükpark içinde hizmete açtığı Gençlik Merkezi de önemli bir eksikliği gideriyor. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencileri bu merkezden yararlanabiliyor. Burada iki öğün sıcak yemeğin yanı sıra çay ikramı, kütüphane, internet gibi pek çok sosyal imkan da sunuluyor. Ayrıca Bornova Belediyesi ekipleri; evde yaşlı, gebe ve çocuk bakım hizmetleri de veriyor.

Bornova Belediyesi, kültür faaliyetleri ile de ilçede yaşayanların hayatını zenginleştiriyor. Yıl içinde onlarca konser düzenleyip tanınmış sanatçıları vatandaşlarla buluşturan Bornova Belediyesi, her yaştan Bornovalıya yönelik olarak düzenlenen kurslarla onlarca alanda eğitim veriyor. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise hem sahnelediği oyunlarla büyük beğeni topluyor hem de düzenlenen kurslarla yeni oyuncular yetiştiriyor. Düzenlenen söyleşiler ve panellerle gündemdeki pek çok konu değerlendiriliyor. Bornovalılar Bornova Belediyesi’nin sanat, edebiyat ve düşünce alanında düzenlediği etkinliklere büyük ilgi gösteriyor.

Sağladıkları İdari ve mali disiplinle Bornova Belediyesi’nin bütçesini rekor düzeylere çıkardıklarını belirten Sındır, “Yatırımlarımız her geçen yıl bütçeye paralel olarak artış gösteriyor. Bornova Belediyesi’nin sahip olduğu fiziki inşaat alanının yüzde 65’i 2009 yılından sonra oluşturulmuş durumda. Bu belediyemizin yatırım kabiliyetini göstermesi açısından çok ciddi bir rakam” diye konuştu.

Sosyal yardımlarla da ihtiyacı olan herkesin destekçisi olmak için büyük bir gayret içinde olduklarını ifade eden Sındır, “Bütçemizin önemli bir kısmını da bu iş için ayırdık. Bornova’da kimsenin yatağa aç girmemesi için çaba harcıyoruz. Gıda, giysi ve eşya bankalarımız faal olarak çalışıyor. Ayrıca kurduğumuz gençlik merkezi de ihtiyacı olanlara hizmet veriyor” dedi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası