Ege Postası
Geri

Bornova’da hasat zamanı

Bornova’nın unutulan değerlerinden biri olan ve dünya literatürüne ‘Bornova Misketi’ adıyla giren misket Üzümü yeniden anavatanında hayat buldu. Yıllardır üretimi azalan ve Bornova Belediyesi’nce oluşturulan bağda yetiştirilmeye başlanan üzümlerin yeni sezon hasadı yapıldı.
Bornova’da hasat zamanı
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Ağustos 2018 Çarşamba 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İlçenin unutulan değerlerini tekrar kazandırmak için birçok proje üreten Bornova Belediyesi, dünyada lezzetiyle tanınan ve en iyi şarapların yapımında kullanılan Misket Üzümü’nü anavatanında yeniden yetiştiriyor.

Çamiçi Mahallesi’nde 5 dönümlük bir alanda yer alan Bornova Belediyesi üzüm bağlarında yetişen üzümlerin yeni sezon hasadı yapıldı. 

Misket Üzümü hasatına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’da katılarak çalışanlarla beraber üzümleri topladı. Misket üzümün üretiminin yıllar önce durduğunu ifade eden Başkan Atila, “İlçemizden dünyaya yayılan bu lezzetin tekrar hayat bulması bizim için büyük bir mutluluk . Bu proje ile Bornova ve İzmir yok olmuş çok önemli bir değerine yeniden kazanırken, önemli bir markasını da kavuşmuş oldu” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası