Ege Postası
Geri

Bornova’dan çöp tesisi ve hale veto!

Bornova Belediyesi Kasım ayı birinci toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, basında yer bulan Harmandalı’daki çöp tesislerinin Bornova sınırları içerisine taşınması ve geçtiğimiz yıllarda yanan Bornova sınırları içerisindeki Çiçekliköy tarafına yapılması söz konusu olan Sebze hali iddiası tartışıldı.
Bornova’dan çöp tesisi ve hale veto!
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Kasım 2012 Salı 21:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Bornova Kasım ayı birinci meclis toplantısına Bornova’ya taşınması planlanan Harmandalı çöp tesisleri ve yine Bornova sınırları içerisinde yapılması planlanan Sebze hali konusu damgasını vurdu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bu tarz konuların kentin trafik yoğunluğuna neden olacağını belirtirken ve “ne biz ne belediyemiz ve ne de Bornova halkı çok sıcak yaklaşmayacaktır” dedi. Bornova Belediyesi ile Kars’ın Susuz Belediyesi ‘kardeş kent’ oldu.

SADECE BASINDAN BİR DUYUM
AK Parti  Grup Sözcüsü Salih Bölük, “Katı atıkla ilgili Harmandalı’daki çöp tesisini Bornova’ya taşıyacakları gibi bir haberler geliyor. Bu doğru mu'” diye sordu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Sındır, “Bu sadece basından bir duyum. Bu konuda herhangi bir bilgi belge yoktur. Duyum üzerine varsayım üzerine yorum yapmak istemiyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun sözlü bir ifadesi yok. Böyle bir konuya ne biz ne belediyemiz ne de Bornova halkı çok sıcak yaklaşmayacaktır” diye konuştu.

SEBZE HALİ GÜNDEME GELDİ

Bornova sınırları içerisine yapılması iddiası bulunan Sebze Hali’ de mecliste konuşuldu. Konuyu gündeme getiren Bornova Belediye Meclis Üyesi Dursun Çetin’e açıklamalar yapan Başkan Sındır, “Ben bir karar verilirken her koşulun göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyorum. Ben bahsettiğiniz hal bölgesinin nereye yapılması planlandığını biliyorum. Bu olay Bornova’yı kilitler, felç eder. Bunun çevresel etki değerlendirilmesi sağlıklı bir şekilde yapılırsa tabii ki buna biz önce belediye olarak meclis olarak ve bu kentte yaşayan akil insanlar olarak böyle bir düşüncenin ne getirip ne götüreceğini enine boyuna tartışarak gereken kararı alırız diye düşünüyorum. Ben Bornova’ya bu tür kenti kilitleyecek ve trafik yükü getirecek uygulamaların doğru olmadığını belirtmek istiyorum” dedi. Konuşmasının sonunda halin yapılması planlanan yeri de açıklayan Sındır, bu bölgenin geçtiğimiz senelerde yanan Çiçekliköy ile Evka 3 arasındaki bölge olduğunu belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası