Ege Postası
Geri

Bornovalı çocukları güldüen festival

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu sene 10’uncusu düzenlenen ve dünyanın en büyük kukla festivali olma özelliği taşıyan “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”nin Bornova’daki gösterileri Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Belçika’dan gelen sanatçıların yaptığı Compagnie Romane Kukla Gösterisi’ni ilçedeki öğrencilerle birlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da izledi.
Bornovalı çocukları güldüen festival
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Mart 2016 Cumartesi 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu yıl onuncusu gerçekleştirilen İzmir Uluslararası Kukla Festivali’nin Bornova’daki gösterileri Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. Belçikalı sanatçıların Compagnie Romane Kukla Gösterisi, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Gösteriyi, ilçedeki okullardan gelen minik öğrenciler ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da izledi.

32 ülkeden 58 kukla tiyatrosunun katılımıyla 3 Mart - 9 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Festival kapsamındaki 65 gösterim İzmir’in çeşitli ilçelerindeki 45 sahnede gerçekleştirilecek. Ayrıca, festival kapsamında kentin en işlek cadde ve meydanlarında Gezici Sanat Kamyonu ile kukla gösterimleri yapılacak.



BONOVA'DA 5 GÖSTERİM OLACAK
Bornova’da gösterimler 15 Mart’ta Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, 18 Mart’ta -Altındağ Yıldız Kenter Sahnesi, 4 Mart ve 14 Mart’ ta Atatürk Mahallesi’ndeki Bornova Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gezici Sanat Kamyonu ise yine kukla gösterileri ile 7 Mart’ta Bornova Meydan, 18 Mart’ta Bornova Küçükpark’ta olacak.

İzmir Uluslararası Kukla Festivali’nin düzenlenmesine katkıda bulunanlara plaket verildi. Sabancı Kültür Merkezi’ndeki gösterimin ardından yapılan törende Bornova Belediyesi adına Başkan Vekili Mehmet Soydan’a da yapılan katkılar nedeniyle plaket takdim edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası