Ege Postası
Geri

Bornova’nın Genç Kaşifleri sertifika heyecanı yaşadı

Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’nde sertifika heyecanı yaşandı. Üç aylık eğitimlerini tamamlayan bilim insanların katılım belgelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi. Bornova’nın gerçek anlamda bir eğitim kenti olduğunu vurgulayan Başkan Atila, “Belediye olarak bu alandadi desteğimiz artarak devam ediyor” dedi.
Bornova’nın Genç Kaşifleri sertifika heyecanı yaşadı
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Ocak 2016 Pazar 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’nde aldıkları üç aylık eğitimi tamamlayan öğrenciler sertifika heyecanı yaşadı. Çamdibi’ndeki İzbaş Düğün Salonu’nda ailelerinin de katıldığı törende geleceği bilim insanlarına katılım belgelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi. Atila tüm öğrencilerle tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Eğitim kenti Bornova
Başta 60. yılını geride bırakan Ege Üniversitesi ile Yaşar ve Şifa Üniversitelerinin sınırları içinde olduğu Bornova’nın gerçek anlamda bir eğitim kenti olduğunu söyleyen Başkan Atila, “Bu üç üniversitenin dışında ilk, orta ve lise düzeyinde çok sayıda köklü eğitim kurumuna sahibiz. Yani eğitim anlamında çok şanslıyız. Böylesi bir ilçede biz de Bornova Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. BELGEM, Genç Kaşifler Bilimevi ve Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde geleceğimiz olan çocuklarımızı eğitimlerine destek oluyoruz. Ayrıca pek çok merkezde verdiğimiz hobi, beceri edindirme ve spor kursları ile yediden yetmişe tüm Bornovalıların yanındayız” dedi.
 
9 yılda 7500 öğrenci
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’nde kurulduğu 2008 yılından bu yana 7 bin 500 öğrenci eğitim aldı. Bilimevi’nde eğitimler yılda üç dönem halinde veriliyor. 10 ve 11 yaşındaki 5. Sınıf öğrencileri haftada 2 saat olmak üzere üç ay boyunca fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji eğitimi alıyor.
 
4 işlem üzerine yeni proje
Bu arada 9 yılda binlerce öğrencinin eğitim aldığı Genç Kaşifler Bilimevi’nde bu yarı yıl tatilinde yeni bir proje hayata geçirildi. Çocukların dört işlem konusundaki eksiğinin giderilmesi amacıyla “Çarp-Böl-Topla-Çıkar” adında bir Matematik Projesi hayata geçirildi. Bu eğitime katılan öğrenciler tatil boyunda her gün 4 işlem üzerine ders alıyor. Proje yaz tatilinde ve önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası