Ege Postası
Geri

Bornova’nın duvarları konuşuyor

Bornova Belediyesi’nin ‘Konuşan Duvarlar” projesi kentin duvarlarını renklendirmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi’nin 373 Sokak üzerindeki bahçe duvarına yapılan resimler Bornova’nın tarihini de anlatıyor. Bisiklet ve atletizm yarışlarıyla golf ve tenis oyunlarının Türkiye’de ilk kez Bornova’da oynandığını hatırlatan graffiti çalışmaları büyük ilgi çekiyor
Bornova’nın duvarları konuşuyor
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Ocak 2018 Cuma 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bornova Belediyesi’nin ilk olarak Yakaköy Mahallesi’nde başlattığı “Konuşan Duvarlar Projesi” Bornova’nın pek çok mahallesinde binaların penceresiz (sağır) cephelerini renklendirdi. Binaların konumlarına göre bazı noktalarda sprey boyalarla yapılan graffiti eserleri duvarları süslerken, daha yüksek yapılarda giydirme resimler kullanıldı. Bornova Belediyesi tarafından daha önce düzenlenen “Uluslararası Suluboya Festivali”ne katılan sanatçılar tarafından resmedilmiş Bornova manzaraları ile hazırlanan giydirmeler de kente estetik bir görünüm kazandırdı. Vatandaşların da büyük beğenisini kazanan Konuşan Duvarlar Projesi farklı alanlarda yeni projelerle Bornova’yı renklendirmeye devam ediyor.


Bornova Belediyesi son olarak Ege Üniversitesi’nin Kazım Dirik Mahallesi 373 Sokak üzerindeki bahçe duvarında özel bir çalışma yaptı. Golf ve tenisin Türkiye’de ilk kez Bornova’da oynandığı, bisiklet ve atletizm yarışmalarının da yine Türkiye’de ilk kez Bornova’da yapıldığı yaklaşık 40 metre uzunluğu bulan graffiti çalışmasıyla anlatıldı. Bunun yanında daha önce kentin duvarlarını süsleyen duvarlara ek olarak trafo binaları ve mahallelerin merkezi bölgelerindeki duvarlar da yeni graffiti çalışmalarıyla renklendi.

İlk Atatürk büstü de duvarlarda

Bornova Belediyesi, halen Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün karşısında bulunan Türkiye’deki ilk Atatürk Büstü’nü de Konuşan Duvarlar Projesi’ne dahil etti. Dünyaca ünlü heykeltraş Henry Krippel tarafından yapılan ve 1926 yılının Haziran ayında Ege Üniversitesi’ndeki yerine yerleştirilen heykel Bornova’nın ilkleri arasında olması nedeniyle Halk Eğitim Müdürlüğü binasının duvarına giydirme resim olarak konuldu.

Bornova renklendi

Proje kapsamında yapılan bina giydirmeleri ilk olarak; Erzene mahallesi 3 Sokak No:3 adresinde yer alan binanın Dramalılar köşküne bakan cephesine, Yeşilova Mahallesi 4048/2 Sokak No: 7/A ile 4050 Sokak No:2 de yer alan binaların Halil Atila İlk Öğretim Okulu’na bakan cephelerine ve Refik Tulga Cad. 5321 Sk. No: 20 adresinde yer alan binanın, Mediha Mahmut Bey Ortaokulu’na bakan cephesine uygulandı. Bu çalışmaların ardından Bornova Belediyesi’nin hizmete açtığı Evka-4 Mahallesi Pazaryeri’nin duvarları, Büyük Çarşı girişindeki binanın Dramalılar Köşkü’ne bakan tarafındaki duvarı, İçtaş Hizmet Binası’nın yan duvarı, Kızlar Kahvesi’nin Bornova Belediyesi Merkez Hizmet Binası’na bakan tarafı, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nun duvarları birbirenden güzel graffiti ve giydirme resimlerle süslendi. Bornova Belediyesi pek çok mahallede uygun duvarları resim ve graffitilerle süslemeye devam ediyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kentimizin farklı yerlerinde insanların her gün geçerken gördükleri gri, karanlık duvarları renklendirmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası