Ege Postası
Geri

Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Dodik'ten Türk yatırımcılara davet

Bursa Valisi Şahabettin Harput ve beraberindeki heyeti kabul eden Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, “Türk iş adamlarını bölgeye yatırıma davet ediyoruz. Gereken yardımı yapmaya hazırız.” dedi. Bosna Hersek ziyaretlerini sürdüren...
Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Dodik'ten Türk yatırımcılara davet
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 11:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Valisi Şahabettin Harput ve beraberindeki heyeti kabul eden Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, “Türk iş adamlarını bölgeye yatırıma davet ediyoruz. Gereken yardımı yapmaya hazırız.” dedi.

Bosna Hersek ziyaretlerini sürdüren Bursa Valisi Şahabettin Harput ve beraberindeki heyet, Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin Başkanı Milorad Dodik ile görüştü. Harput ve Dodik, Başkanlık binasında gerçekleştirilen ziyaretin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Vali Harput, Bosna Hersek'e, Türk iş adamları ve belediye başkanlarından oluşan kalabalık bir heyetle geldiğini ve burada karşılaştıkları misafirperverlikten memnuniyet duyduğunu söyledi. Bosna Hersek'te Türk iş adamları açısından ciddi potansiyel ve teşvikler olduğunu, özellikle tekstil, tarım, enerji, gıda ve turizm alanlarının yatırım için cazip olduğunu öğrendiklerini ifade eden Harput, Bosna Hersek'in bölgesinde önemli bir ülke olduğunu vurguladı.

İşbirliği açısından kararlı bir irade gördüklerini belirten Harput, “Bu ziyaretler devam edecek. İşbirlikleri sadece ticari konularla ilgili olmayacak, bunlar halklar arasındaki diyaloğu da geliştirecek.” diye konuştu.

Milorad Dodik de Türk heyetini Banya Luka'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Heyete, Bosna Sırp Cumhuriyeti ekonomisi hakkında bilgiler verdiğini ifade eden Dodik, bölgenin Türk yatırımcıları açısından fırsatlara açık olduğunu söyledi. Dodik, Türk iş adamlarını bölgeye yatırıma davet ederek, gereken yardımı yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Vali Harput ve beraberindeki heyet, daha sonra hükümet binasına geçerek, Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde Boşnaklar'ı temsil eden Başkan Yardımcısı Enes Sulykanoviç ve diğer bazı bakanlarla görüştü. Heyette, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BİGMEV Başkanı ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası