Ege Postası
Geri

Bosna’daki Türk üniversitesinden Çin ile işbirliği

Uluslararası Burç Üniversitesi (International Burch University-IBU) ile Çin’in prestijli bazı üniversiteleri arasında işbirliği anlaşması imzalandı.IBU, kısa süre önce Çin’in Pekin, Tianjin ve Hebei şehirlerinde incelemelerde bulunan...
Bosna’daki Türk üniversitesinden Çin ile işbirliği
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Burç Üniversitesi (International Burch University-IBU) ile Çin’in prestijli bazı üniversiteleri arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

IBU, kısa süre önce Çin’in Pekin, Tianjin ve Hebei şehirlerinde incelemelerde bulunan IBU heyeti, başkentte Pekin Üniversitesi, Minzu (Milliyetler) Üniversitesi, North China University of Technology (NECUT); Tianjin şehrinde Nankai Üniversitesi, Hebei eyaletinde ise Hebei Üniversitesi ile görüşmeler gerçekleştirdi. IBU, bu üniversitelerden Hebei ve NECUT ile eğitim işbirliği anlaşması imzaladı.

IBU Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Padem ile Genel Sekreter Admir Salihagic, Çin ile işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Rektör Padem, gelecek yıllarda Çin ile işbirliğini daha da artıracaklarını ve Pekin, Qinghua ve Nankai gibi prestijli üniversitelerle eğitim işbirliği anlaşması imzalayacaklarını dile getirdi.

Saraybosna'da 2008'de kurulan IBU'nun modern bir üniversite olduğunu ve hatırlatan Padem, Çinli yetkililerin, IBU’nun eğitim dilinin İngilizce olmasının işbirliğini güçlendireceğini belirttiğini dile getirdi.

Gerek lise ve gerekse üniversiteli üstün yetenekli öğrencilerin çalışabileceği Yenilik Merkezi (Innovation Centre), gençlerde bilim merakını ve bilimsel düşünce şeklini geliştirebileceği Bilim Merkezi (Science Centre) ile lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi veren Genetik ve Biyomühendislik (Genetics and Bioengineering) bölümlerinin bulunduğu IBU’nun değişik ülkelerle de işbirliği yaptığını belirten Padem, üniversitelerinin Webometrics sıralamasına göre, 6 ay içinde 3 bin 900 üniversiteyi geride bırakarak bir rekora imza attığını ifade etti.
Rektör Padem ayrıca 20 binin üzerinde İngilizce, 10 binden fazla da Türkçe kitaba sahip IBU kütüphanesinin Balkanlar'da bir benzerinin bulunmadığını dile getirdi. Hüseyin Padem, Bologna kriterlerine tam uyum sağlayan ve akredite olan bir üniversite olmaları; verdikleri eğitim ve sundukları ortam nedeniyle talep gördüklerini ve öğrencilerin yarısının yurtdışından geldiğini aktardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası