Ege Postası
Geri

Boşnakların yaşadığı acılar Bornova’da anlatıldı

Boşnakların Sırplar tarafından katledilişi ve Türkiye’ye gelişleri, Bornova Belediyesi ve İzmir Bosna Sancak Derneği işbirliği ile düzenlenen panelde anlatıldı. Bosna Hersek’ten gelen konukların konuşmacı olduğu ‘‘Boşnakların Sancak’tan Göçleri’’ başlıklı panelde önemli mesajlar verildi
Boşnakların yaşadığı acılar Bornova’da anlatıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Kasım 2013 Cuma 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bornova Belediyesi Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri Nedret Güvenç Sahnesi’nde gerçekleştirilen ‘‘Boşnakların Sancak’tan Göçleri’’ başlıklı panel yoğun ilgi gördü.
Panel öncesi yaptığı konuşmada katliamlarda yaşamlarını yitirenleri saygı ve rahmetle anan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kişilerin özgürlüğünü elinden alan, düşüncesini, hareketini kısıtlayan faşizmin hiçbir coğrafyada barınmaması gerektiğini söyledi. Başkan Sındır, ‘‘Bu katliamların bir daha yaşanmadığı, insanların baskı ve zulüm görmediği, özgürce ve onurlu bir şekilde yaşadığı bir dünya diliyorum’’ dedi.
Bornova’nın balkanlar ve oradan göç eden vatandaşlarımızla ilgili acı-tatlı her konuda pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptığını hatırlatan Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, ‘‘Bizleri bu etkinliklerde hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Her alanda Balkan dünyasının yanında oluyor’’dediği Başkan Sındır’a teşekkür etti. Kendilerinin kin ve intikam duygusu taşımayan, sevgi dolu insanlar olduğunu söyleyen Baysak, ‘‘Boşnaklara yönelik birçok katliam yaşandı. Ancak onlar hiçbir zaman kin tutmadı, kendilerine bu acıları yaşatanlarla birlikte yaşamayı denedi ve bunu başardı. Ancak, bu durum yaşanan acıları unuttuğumuz anlamına gelmiyor’’ diye konuştu.
Acılar unutulmadı

İzmir Bosna Sancak Derneği Başkanı Abdullah Gül ise katliama uğrayanların çocukları ve torunları olarak yaşanan acıları unutmamak ve unutturmamak için çaba harcadıklarını ifade etti. İzmir’de yaşayan Boşnakların hepsinin göç acılarını anlatan hikayeleri olduğunu belirten Gül, “Boşnakların çilesi 1878 Berlin Kongresi ile birlikte başladı. Katliamlar, baskılar, göçler günümüze kadar hiç durmadı. “ dedi.

Açılış konuşmalarını ardından Serbo Rasteder, Atjiva Keroviç ve Sait Sabotiç’in konuşmacı olduğu panele geçildi. Bosna Hersek’ten gelen konuşmacılar, Şehoviç Katliamı ve Sancak’tan Türkiye’ye Göçü belgelerle anlattı. Jasmina Rastoder’in yönettiği panelde katliamlara tanıklık eden pek çok Boşnak salondaki yerini alırken acılar tazelendi, duygu yüklü anlar yaşandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası