Ege Postası
Geri

Bozdağ: Bu kadronun sesini kimse kısamayacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla her alanda gelişimini sürdürdüğünü belirterek, "Bu gelişmeden rahatsız olanlar, gezerek, tencere tava çalarak içerden ve dışardan destek alarak sesimizi kısmaya çalışıyor....
Bozdağ: Bu kadronun sesini kimse kısamayacak
Haberler / Güncel
5 Ağustos 2013 Pazartesi 01:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla her alanda gelişimini sürdürdüğünü belirterek, "Bu gelişmeden rahatsız olanlar, gezerek, tencere tava çalarak içerden ve dışardan destek alarak sesimizi kısmaya çalışıyor. Bizim sesimizi pekçok kimse kısmaya çalıştı ama kısamadı. inşallah bu kadronun sesini kimse kısamayacaktır" dedi.

Bozdağ, Yozgat valiliği ve belediye başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Bozok Bereket Kervanı iftarına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bozdağ, "Bundan sonra hiç olmazsa hiçbir yerde Ramazan ayında ve sair zamanda insanların gözyaşı olmasın. Kan olmasın, savaş olmasın, her daim sevgi olsun, saygı olsun barış olsun, kardeşlik olsun, dileğimiz temnnimiz budur. Biz Türkiye olarak dünyanın neresinde olursa olsun her zaman insanların yanında yer alan insanların huzurunu refahını kardeşliğini barışını esas alan davranışların içerisinde olduk. Gerek Suriye olayında olsun, gerek Mısır’da gerekse başka yerlerde olsun, mazlumun yanında yer alan insanın yanında yer alan ilkesel bir duruş ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YANLIŞA DOĞRU DEMEDİ"

Türkiye’nin haksızlıklara, yanlışlıklara devlet olarak da, millet olarak da "doğru" demediğini vurgulayan Bozdağ, "Sadece çıkar esaslı bakışlarla, haksızlıklara, kötülüklere, yanlışlara doğru deme veyahut zulüm karşısında susma zilletine devlet olarak da millet olarak da düşmedik. Balkanlarda, gerek Bosna’da gerekse diğer yerlerde katliamlar olunca zorluk olunca yine kapımızı açtık ekmeğimizi paylaştık. Afganistan’da öyle, şimdi Suriye’de öyle. Bu bizim tarihten miras aldığımız medeniyet anlayışımızn tam da gereğidir. Eğer Türkiye bugün bunu yapmamış olsaydı esas ozaman eleştirilmesi lazımdı. Bir yerde yangın var, komşunuz yanıyor, imdat diyor beni kurtar diyor, siz de ona kapı komşusunuz, bu yangın karşısında sessiz kalabilir misiniz, belki başkaları kalabilir. Ama Türkiye ile Suriye arasında 910 kilometre var, ordan gelen duman bizi etkiliyor, yangının ateşi bizi etkiliyor, kokusu bizi etkiliyor, biz bundan etkilenmemiş gibi yapamayız. İmdat diye canımızı kurtarın diye kapımıza gelip dayananlara ne haliniz varsa görün diyemeyiz. Bugün güçlü ve kudretli bir Türkiye var. Hamdolsun sadece kendi içindeki sorunlarla uğraşıp onlara çözüm bulan bir Türkiye değil dünyanın her yerinde olup bitenlere cevap veren el uzatan bir Türkiye var" diye konuştu.

"TÜRKİYE BUGÜN İMF’YE BORÇ VERMENİN ŞARTLARINI KONUŞUYOR"

Türkiye’nin ekonomik anlamda gelişimini sürdürerek güçlü bir hale geldiğini ifade eden Bozdağ, "Türkiyemiz her alanda gelişti büyüdü. Yardım alan değil yardım eden bir Türkiye var. 2012 yılında Türkiyemizin yurt dışında bulunan darda ve zorda olan ülke ve topluluklara yaptığı yardım tam 2 milyar 530 milyon dolardır. 2002’de 83 milyondu, şimdi 10 sene sonra dikkat ettiğimiz gibi 2,5 milyar doların üzerinde yardım yapabiliyor. İmkanımız var hamdolsun çünkü ülkemizin bütçesi 230 milyar dolardan 786 milyar dolara çıktı. Yaklaşık üç kattan fazla bir artışı sağladık. Her alanda öyle. Türkiye büyüdü gelişti ve bu gelişmeden rahatsız olanlar var" şeklinde konuştu.

"BİZİM SESİMİZİ PEK ÇOK KİMSE KISMAYA ÇALIŞTI AMA KISAMADI"

Konuşma esnasında elektiriğin kısa süreli kesilmesi üzerine Bozdağ, "Elektriğin azizliğine uğradık. Biz alışığız böyle şeylere. Bizim sesimizi pekçok kimse kısmaya çalıştı ama kısamadı. Bundan sonra da, inşallah bu kadronun sesini kimse kısamayacaktır. Ne gezenler, ne dolaşanlar, ne tencere tava çalanlar, ne içerde ne dışarıda iş birlikçileri, yeter ki değerli kardeşlerimizin duası ve desteği bizimle beraber olsun, bizim elektriğimiz sizsiniz. Bizim enerjimiz sizsiniz, Allah hepinizden razı olsun. Şimdi İMF’yi gönderdik borçları ödedik. Birileri nara attı, borç aldı biz ödedik ama Türkiye artık İMF’ye borç vermenin şartlarını konuşuyor. Borç verecek ama hangi şartlarda verecek onun müzakeresini yapıyor. Türkiye o nedenle güçlü bir noktada, güçlü noktada olduğu için güçlü Türkiye’den rahatsız olanlar var. Terör meselesini halletmiş, çözüm sürecini başarıya ulaştırmış bir Türkiye, bu güçle yoluna devam ederse bu Türkiye’yi tutamayız diye endişe edenler var. O yüzden dışarıdan içeriden çelme takmak isteyenler var. Biz onlara karşı size güveniyoruz. Milletmize güveniyoruz çünkü bugüne kadar milletle beraber bu başarıları yakaldık. Bundan sonra da beraber yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası