Ege Postası
Geri

Bozdağ: Niye demokrasi her yerde oluyor da Mısır’da olmuyor'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır’a demokrasinin gelememesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, “Niye demokrasi her yerde oluyor da Mısır’da olmuyo? Avrupa’ya, Balkanlar'a destek verilirken neden burada darbecilere destek...
Bozdağ: Niye demokrasi her yerde oluyor da Mısır’da olmuyor'
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 13:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır’a demokrasinin gelememesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, “Niye demokrasi her yerde oluyor da Mısır’da olmuyo? Avrupa’ya, Balkanlar'a destek verilirken neden burada darbecilere destek olunuyor'” dedi.

Bakan Bozdağ, Güneşli’deki Retaj Royale Hotel’de düzenlenen ‘Halk iradesine darbe karşısında dünyanın imtihanı’ konulu konferansa katıldı.

Mısır’daki darbeyle ilgili konuşan Bozdağ, “Ülkeler de kendisi için istediği iyiliği başka ülkeler için de istemeli. Ama bunu istemezlerse işte orada çıkar gözlükleriyle hadiseye bakıyorlar demektir. Avrupa’nın ve başka ülkelerin neden burada ikircikli davrandıkları konusunda kafa yoruyorum. Niye demokrasi her yerde oluyor da Mısır’da olmuyor. Avrupa’ya, Balkanlara destek verilirken neden burada darbecilere destek olunuyor. Bunun üzerinde durmak lazım. Şunu hep beraber görmemiz lazım, demokrasiyi getireceksek bir yere, insanların haklarını sağlayacaksak, başkalarından medet beklememiz gerekiyor bu onu da gösteriyor. Biz kendimiz bunu başarmalıyız. Kendi gücümüzle insan, hak, hürriyet, demokrasi dememiz lazım. Bir ülkede demokrasinin yaşaması için en önemli şart, o ülke halkının demokratik haklarına sahip çıkması lazım. Eğer bir yerde halk demokrasisine, hakkına, hukukuna sahip çıkmıyorsa, oraya demokrasiyi yerleştirmek isteyenler için çok zor bir mücadele gerektiriyor demektir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki demokrasiye değinen Bakan Bozdağ, “Türkiye’nin demokrasi tecrübesinin başarıya ulaşmasının en önemli sebeplerinden biri Türk milletinin ta kendisidir. Çünkü çok partili siyasal hayata geçildikten sonra her seçimde bu millet demokrasiden yana tavır koymuştur. İki tane fiili askeri darbe var Türkiye’de. Hükümetler devrilmiştir. Ama darbeden sonra seçim olmuştur, halk sandık başına gitmiştir. Halkın iradesi darbecileri tasfiye eden bir iradedir. Halk bu işe sahip çıkıyor. Darbe yapanları alkışlamıyor. Sandıkta bir Osmanlı tokadını darbecilerin alnını ortasına yapıştırıyor. Millet kendi iradesini yeniden iktidara taşıyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki darbe teşebbüslerinin de yargılandığının altını çizen Bozdağ, “AK Partiye darbe teşebbüsüne değinen Bozdağ, “AK Parti 3 Kasım 2002’deki seçimde iktidara geldi. Ardından darbe teşebbüs hadiseleri gündeme geldi. Bakın şu anda darbe teşebbüsünde bulundu iddiasıyla yargılamalar var, davalar devam ediyor. Geçmişte böyle bir şey olunca siyasi partiler görmezlikten geliyordu. Bu bir suç mu, bizim ceza mevzuatımıza göre suç, o zaman suçu işleyen kim olursa olsun, onunu yargıya gitmesi lazım. Anayasa’da darbecilerin yargılanmayacağına dair hüküm vardı, onu kaldırdık. Meclis’te darbeleri araştırmak üzere komisyon kurduk.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası