Ege Postası
Geri

Bozdağ'a saldırı girişimi

Hacıbektaş etkinliklerinde AKP'li Bozdağ'ı iten vatandaş hastanelik oldu.
Bozdağ'a saldırı girişimi
Haberler / Politika
17 Ağustos 2013 Cumartesi 01:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hacıbektaş İlçesi Cumhuriyet Alanı'nda yapılan Hacı Bektaş Veli'yi 50'nci Ulusal, 24’üncü Uluslararası Anma törenlerine, hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, çok sayıda milletvekili, yabancı elçilikler ve temsilcileri, çeşitli ülkelerden gelen başta Arnavut Alevi-Bektaşi dedesi Edmond Brahimaj olmak üzere Alevi-Bektaşi derneklerinin temsilcileri katıldı.
Bu arada, Türkiye'deki Suriyeli mültecilerden de Hacıbektaş’a gelenler oldu.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Umut Oran, Nihat Matkap, Sezgin Tanrıkulu, Haluk Koç da hazır bulundu. CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç de alanda bulunanlar tarafından en çok alkışlanan isim oldu.
Pir Sultan Abdal Derneği tarafından alanda ’İnanç özgürlüğü istiyoruz' yazılı pankart açıldı. Alanda CHP ve İşçi Partisi flamaları dalgalandırıldı.

BOZDAĞ, KILIÇDAROĞLU’NA ’MAKALAT' ARMAĞAN ETTİ
Törenlerden önce Hacı Bektaş Veli Külliyesini gezen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hünkarın türbesinde dua etti. Aslanlı çeşmeden su içtikten sonra tören alanına geldi. Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 12 ciltten oluşan, Hacı Bektaş Veli’nin yazdığı günümüze uyarlanan ’Makalat' eserini armağan etti. Kemal Kılıçdaroğlu, Malakat’ın birinci cildini inceledikten sonra korumalarına verdi ve Bozdağ’a teşekkür etti.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ
Gezi Parkı olayları sonrası bazı grupların Hacı Bektaş Veli törenlerinde olay çıkarabileceğini dikkate alan polis, tören alanında ve çevresinde sıkı güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda sivil polisin yanı sıra, Ankara’dan gelen polis operasyon timleri, özel harekat timleri, çevre illerden gelen çok sayıda çevik kuvvet polisi olmak üzere bine yakın polis güvenlik önlemi aldı.

MUHALEFETE ALKIŞ, İKTİDARA YUH ÇEKİLDİ
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, telgraf gönderen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek alkışlanırken, isimleri okunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, telgraf gönderen bakanlar ve Ak Partili milletvekilleri yuhalandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Hacıbektaş Kadınlar Korosu'nun mini konser verdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi gösteri yaptı. Şiir ve öykü yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Daha sonra 20'nci Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış ödülü, Barış TV sahibi gazeteci Ali Rıza Erkan’a verildi.

"HACI BEKTAŞ BU TOPRAĞI VATAN YAPAN MANEVİ MİMARLARDAN"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisine 'yuh' çeken ve ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganları, ıslıklı protestoları altında geldiği kürsüden yaptığı konuşmaya, "Sizleri Başbakanımızın selamı ile selamlıyorum’’ diye başlayınca protestoların dozu arttı. Bozdağ konuşmasında şunları söyledi:
"Hünkar Hacı Bektaş Veli, yolumuzun ilim irfan ve insanlık olduğu anlayışın simgesidir. Ortak akılın ortaya çıkması için bu gün burada, hep birlikte birliğin ve beraberliğin, el ele olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Barış ve kaynaşmanın sağlanması, daha da ötesi, küreselleşen dünyada farklıların ayrışma sebebi değil, zenginlik olarak görülmesi, birlikte yaşanması açısından bu tür etkinlikler önem taşımaktadır. Bu etkinliklere katkı sağlayanlara, herkese gönülden teşekkür ederim. Anadolu toprakları çok verimlidir. Bu coğrafyadan çıkanlar gönüllerimizi aydınlatmıştır. Hacı Bektaş Veli herkese yol gösteren, halk aşığı bir velidir. Hünkar okuması bilen için bir üniversitedir. Hoşgörüyü tebliğ aracı olarak görmüştür. Bizzat da uygulamıştır. Hacı Bektaş Veli, Kuran aşığıdır. Bir büyüğü anlamının yolu, onun kendi sözlerine ve eserlerine bakmalıdır. Hacı Bektaş’ı iyi anlamalı, yolumuzu aydınlatan ışık olarak almalıyız. Huzur ve esenliğin zedelendiği günümüz dünyasında onun sözleri ne kadar önemli, huzur ve barış için önem taşıdığı ortadadır. Hünkarı daha çok anlamak için onun eserlerini okuyarak, fikirlerini öğrenmeliyiz. 

Yaratılanı yaratandan dolayı sevmek, bizim şiarımızdır. Bu toprakların özünde mayasında ilahı aşk vardır. Hazreti Muhammed, Hazreti Ali, Ehli Beyt hepimizindir. Bu yolda öfke, ayrılık, gayrılık, senlik-benlik kaygısı yoktur. İncinsen de incinmemek vardır. Millet olarak gerek dini hayatımızda, gerekse seküler hayatımızda Ehli Beytin ne olduğunu biliyoruz. Hasan ile Hüseyin’i anıyoruz. Alileri, Caferleri, Fatmaları, Zeynepleri duayla yad ediyorum. Hacı Bayram Veli, Mevlana, Yunus, Ahi Evran gibi Hacı Bektaş Veli de Horosan’dan bu toprakları vatan yapan gönül, ilim ve maneviyat mimarlarındandır. Aslımızın en büyük ihtiyacı, yeni Hacı Bektaş Velilerdir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası