Ege Postası
Geri

Braille alfabesi ile hazırlanan menü dağıttılar

İzmir'in Torbalı ilçesindeki, 7 iş yerine görme engellilerin rahatça siparişlerini verebilmeleri için Braille alfabesi ile hazırlanan menüler törenle dağıtıldı. Restoranlara Braille alfabesi ile hazırlanan menü dağıttılar
Braille alfabesi ile hazırlanan menü dağıttılar
Haberler / İzmir
20 Aralık 2018 Perşembe 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Torbalı ilçesinde engellilerin hayatını kolaşlaştıracak bir proje hayata geçirildi. Engelli bireylerin kafe ve restoranlarda zorluk yaşaması, dilediğini sipariş vermekte zorlanması üzerine Torbalı Rehberlik Araştırma Merkezi'nde çalışan görme engelli rehberlik öğretmeni İdris Ekinci önemli bir adım attı.

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan kimya öğretmeni Gültince Güler Erten ile birlikte yollara düşen Ekinci, ilçenin çeşitli yerlerinde faaliyetlerini sürdüren aralarında restoran ile çay ve kahve servisi yapılan toplam 7 işyerinin menülerinden birer örnek aldı. Toplanan menüleri yine aynı okulun muhasebe öğretmeni Sevcan Koç'a teslim eden Ekinci, menülerin işlenmesi için Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ve Yedi Eylül Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrencilere iletilmesini sağladı.

MENÜLER İŞLETME TEMSİLCİLERİNE DAĞITILDI

Lise öğrencileri tarafından bilgisayar ortamında yazılarak elektronik ortama aktarılan menüler, İstanbul Görme Engelli ve Teknoloji Eğitim Merkezi ile İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi matbaasında Braille alfabesi ile basıldı. Hazır hale getirilen menüler, işletme sahiplerine bugün, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Değer ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun'un katılımıyla düzenlenen törenle dağıtıldı. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte engelli bireylerin de diğer bireyler gibi eşit hizmet alacağını altının çizildiği tören bir kır bahçesindeki kahvaltı ile başladı. Burada gerçekleşen törende konuşan Ekinci, "Torbalı'da görmeyenlerin menülere erişememe problemi vardı. Bu proje uzun zamandır aklımdaydı. Eğer menüleri okuyamıyorsak bu bir sorundu ve çözüm üretilmesi gerekiyordu. Bugüne kadar kendimi 'Ya olmazsa' diyerek engellemiştim. Bugün bunun ilk adımını birlikte atıyoruz. Öğrencilerimizi de bu işin içine katarak, sorunu ortadan kaldırmanın yöntemini gösterdik" diye konuştu. Ekinci'den sonra söz alan ve kendisinin de bir engelli birey babası olduğunu hatırlatan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, "Tüm Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Umarım bu işletmelerimizin sayısı daha da artacak. Bu projede bugüne kadar yanımızda olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Braille alfabesi ile hazırlanan menüler 7 işletmenin temsilcisine dağıtıldı. (DHA

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası