Ege Postası
Geri

Brezilya'da eski devlet başkanının mezarı açıldı

Brezilya'da darbe döneminde işlenen insan hakları ihlallerini araştıran komisyon, suikast şüphesiyle Jango lakaplı eski devlet başkanı Joao Goulart'ın mezarının açılmasına karar verdi. Ülkede sevilen bir lider olarak 1961-1964 yılları...
Brezilya'da eski devlet başkanının mezarı açıldı
Haberler / Dünya
1 Ekim 2013 Salı 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Brezilya'da darbe döneminde işlenen insan hakları ihlallerini araştıran komisyon, suikast şüphesiyle Jango lakaplı eski devlet başkanı Joao Goulart'ın mezarının açılmasına karar verdi.

Ülkede sevilen bir lider olarak 1961-1964 yılları arasında devlet yönetiminde bulunan reformcu başkan, askeri bir darbeyle devrilip sürgündeyken vefat etmişti.

Ailesinin talebi üzerine gerçekleştirilecek araştırmada, Goulart'ın resmi kayıtlara kalp krizi olarak geçen ölüm sebebinin suikast olabileceği iddiası araştırılacak.

Ülkenin insan hakları komisyonu başkanı yaptığı açıklamada, Goulart'ın mezarının açılmasının, ülkedeki askeri diktatörlüğün de mezarının açılması anlamına geleceğini ve o dönemde işlenen sapıklıkları yeniden görme fırsatı vereceğini söyledi.

Brezilya, Arjantin, Uruguay ve Kübalı uzmanlardan oluşan heyet, açılan mezardan alınan örnekleri inceleyerek Goulart'ın ölüm nedenini araştıracak. Araştırma sonuçlarının yıl sonuna kadar kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası