Ege Postası
Geri

Bu araştırmacılar neyi araştırıyor'

İzmir'de devlet dairelerinin “Araştırmacı” kadrosundaki 128 kişi, görev tanımları yapılmadığı için yaklaşık 1 yıldır hiçbir çalışma yapmıyor. İsmini vermeyen bir il müdürlüğü çalışanı, "Ne iş yaptıklarını bilemezsiniz. Çünkü görev tanımları olmadığından onlar da ne iş yapacaklarını bilmiyor" iddiasında bulundu
Bu araştırmacılar neyi araştırıyor'
Haberler / İzmir
4 Şubat 2013 Pazartesi 12:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Türkiye genelinde devlet dairelerinde “Araştırmacı” kadrosunda çalışan binlerce personel var. Ancak bu insanlar, görev tanımı yapılmadığı için çalışmıyor ve yine de her ay maaşlarını düzenli olarak alıyor. Dokuz Eylül Gazetesi’nden Mehmet Emin Al’ın haberine gre İzmir'de İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nde 80, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 20, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 14, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde 11, Çevre ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde 3 olmak üzere toplam 128 kişi ile yaptığımız araştırma doğrultusunda “araştırmacı” olarak çalışanların hiçbirinin araştırma yapamadıkları ortaya çıktı. İzmir'de bir il müdürlüğünde çalışan ve ismini vermek istemeyen bir çalışan, "Hiçbir araştırma yapmıyorlar çünkü görev tanımları yapılmamış. Ne yapacakları konusunda fikir veren de görev veren de yok. Yaklaşık 1 bir yıldır bu şekilde çalışıyor ve her ay maaşlarını alıyorlar" şeklinde iddiada bulundu.

YILDA 3 MİLYON TL BOŞA GİDİYOR
Bazı kurumlara “araştırmacıların, çalıştıkları kurumlarda ne yönde, kaç araştırma yaptıkları” yönünde sorular yönlendirdik. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden bir yetkiliye yönelttiğimiz “Sizde araştırmacı olarak görünen 11 kişi herhangi bir araştırma yapıyor m? Yapıyorlarsa hangi konularda araştırma yapıyor” sorumuza, “Araştırma yapmıyorlar. Bu konuda bilgi veremem" cevaBını aldık. Ankara Personel Daire Başkanlığı ve Ankara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda il müdürü olarak çalışan ancak araştırmacı kadrosuna alınınca aynı göreve vekaleten devam eden ve fiili olarak çalışan sadece İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olduğu anlaşıldı. Söz konusu 128 kişinin ayda ortalama 2 bin TL aldığı düşünülürse, İzmir'deki personelin aylık gideri 256 bin TL ediyor. Bu rakam yıllık 3 milyon 72 bin TL ediyor. 77 ildeki çalışan sayısı göz önüne alındığında ise devletin her ay boşa ödediği para ciddi boyuta ulaşıyor.

TÜRKİYE'NİN KAYBI TAHMİN EDİLEMEZ
İzmir'de aradığımız bütün il müdürlükleri, konu hakkında bilgi vermekten kaçındığı gibi söz konusu araştırmacıların ne araştırdıkları hakkında d bilgi veremedi. Bir il müdürlüğü çalışanı ise, “Bu insanlar da ne iş yapacaklarını bilmiyorlar, görev tanımları yok” dedi. Diğer il müdürlükleri ise ısrarlı tavrımıza rağmen bilgi vermedi. Ancak araştırdığımız konunun doğruluğunu da yalanlayamadılar. Alınan bilgiye göre araştırmacı kadro kapsamında çalışanların içinde sosyolog, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, pedagog gibi önemli meslek grubundan çalışanlar bulunuyor. Türkiye geneli düşünüldüğünde sayılarının tahmin edilebileceği ifade edilirken, devletin elindeki eğitimli işgücünden faydalanmamasının büyük kaybının asla tahmin dahi edilemeyeceğinin altı uzmanlar tarafından çizildi.(Dokuz Eylül Gazetesi)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası