Ege Postası
Geri

Bu ceza vekili bozar

Meclis'te düzeni bozan milletvekiline 2 bin lira para cezası verilecek.
Bu ceza vekili bozar
Haberler / Politika
16 Ekim 2013 Çarşamba 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ANKARA- İktidar partisi tarafından TBMM'ye getirilen ve ''Muhalefetin sesini kısmaya yönelik olduğu'' gerekçesiyle sert tepki görerek yarım kalan Meclis iç tüzük teklifi değiştirildi. Ancak bu kez de milletvekiline ''Para Cezası'' maddesi konuldu. Yasaklara uymayan milletvekiline 2 bin lira para cezası verilecek.

Yeni taslağa göre, Genel Kurul’un 15.00-19.00 olan çalışma saatleri 14.00-20.00 şeklinde düzenlenecek. Genel Kurul’da döviz ya da pankart açan, kürsüye herhangi bir materyal getiren, çalışma düzenini bozucu davranışta bulunan milletvekiline kınama cezası verilecek. Kınama cezası alan vekilin bir aylık ödenek ve yolluğunun altıda biri de kesilecek. Bu miktar bugün için yaklaşık 2 bin lirayı buluyor.

KAMER GENÇ CEZASI
Yeni teklifteki bu madde ''Kamer Genç cezası'' olarak nitelendi. Genç, TBMM kürsüsüne Deniz Feneri yolsuzluğunu protesto etmek için fener ile çıkıyordu. Üreticilerin sorıunlarını TBMM'te taşıyan bazı milletvekilleri de, Meclis Genel Kuruluna sarmısak, patates, elma getirmişti.

AK Partinin yeni iç tüzük teklifi ile, grup önerilerindeki konuşma süresi 5 dakika ile sınırlandırılıyor. Görüşmeler sırasında işaretle oylamaya geçilirken, 20 milletvekilinin ayağa kalkarak yoklama isteyebilmesi uygulaması da kaldırılıyor. Muhalefet, yeni teklife de tepki gösteriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası