Ege Postası
Geri

Bu kez TÜİK bile gizleyemedi! Çiftçinin enflasyonunda rekor yükseliş

TÜİK, 2025 Haziran ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre yıllık yüzde 50,31 arttı, aylık yüzde 18,82 arttı. Böylece çiftçinin enflasyonunda rekor yükseliş görüldü. TÜİK meyve fiyatlarındaki sert artışı gizleyemedi. Meyve fiyatları bir yılda yüzde 202 artış gösterdi.
Bu kez TÜİK bile gizleyemedi! Çiftçinin enflasyonunda rekor yükseliş
Haberler / Ekonomi
17 Temmuz 2025 Perşembe 13:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin Tarım ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 50,31 arttı, aylık yüzde 18,82 arttı.

Tarım-ÜFE'de (2020=100), 2025 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 18,82 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 33,74 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50,31 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 35,46 artış gerçekleşti. Çiftçinin enflasyonunda rekor yükseliş yaşandı. Maliyetler arttıkça çiftçi ürettiğinden kazanamaz hale geldi. 

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 202,59 artış ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 47,92 artış ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası