Ege Postası
Geri

Buca AK Parti listesine itirazda flaş gelişme: Hakim ve savcıları göreve davet etti!

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri İsa Nezir, Fatih Polatoğlu ve Hüseyin Oygur'un Yüksek Seçim Kurulu’nun kamu görevlileri ve siyasi parti yöneticilerinin 1 Aralık tarihine kadar istifa etmeleri yönündeki kararına rağmen istifa etmedikleri ortaya çıkmış, Nezir, Polatoğlu ve Oygur’un meclis üyeliği aday listesinden düşürülmesi için Buca İlçe Seçim Kurulu’na başvurulmuştu. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı reddetmesi üzerine, itiraz başvurusu İl Seçim Kurulu’na taşınmıştı. Öte yandan AK Parti Buca İlçe Yöneticisi Eyüp Daş da Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı İzmir İl Seçim Müdürlüğüne itiraz başvurusunda bulunarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin  şerefli Hakim ve Savcılarını göreve davet ediyorum."ifadesiyle ilgili isimlerin meclis üyeliklerinin aday listesinden ayrı ayrı düşürülmesini talep etti.
Buca AK Parti listesine itirazda flaş gelişme: Hakim ve savcıları göreve davet etti!
Haberler / Yerel Politika
28 Şubat 2024 Çarşamba 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  31 Mart Yerel Seçimleri için aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesinin ardından AK Parti Buca'da başlayan liste krizi devam ediyor.

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri İsa Nezir, Fatih Polatoğlu ve Hüseyin Oygur'un 1 Aralık tarihine kadar istifa etmeleri gerekirken, etmedikleri ortaya çıkmıştı.

Buca İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı reddetmesi üzerine, itiraz başvurusu İl Seçim Kurulu’na taşınmıştı.

Öte yandan AK Parti Buca İlçe Yöneticisi Eyüp Daş da Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı İzmir İl Seçim Müdürlüğüne itiraz başvurusunda bulundu.

AK Partili Daş, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin  şerefli Hakim ve Savcılarını göreve davet ediyorum."ifadesiyle ilgili isimlerin meclis üyeliklerinin aday listesinden ayrı ayrı düşürülmesini talep etti.

Daş, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Buca ilçe seçim müdürlüğü'ne 22.02.2024 tarihinde Fatih POLATOĞLU, İsa NEZİR, Hüseyin OYGUR hakkında 01.12.2023 tarihi saat 17:00'a kadar istifa etmediği gerekçesiyle itiraz yapılmıştır. İtirazımız ilçe seçim müdürlüğü tarafından 24.02.2024 reddedilmiştir. Buna istinaden itirazımı İl seçim müdürlüğü'ne yineliyorum.

İlgili kişiler 01.12.2023 tarihine kadar istifa etmemişlerdir.İlgili kişilerin belirtilen tarihten sonra 31.01.2024 tarihinde AK PARTİ BUCA İLÇE BAŞKANLIĞI sosyal medya hesaplarında toplantılara katıldığına dair resimler mevcuttur ve dilekçe ekinde tarafınıza sunuyorum. (Resimlerde ilgili kişiler işaretlenmiş olup kişilerin ismi resim çıktısının arkasına yazılmıştır.)

İlgili kişilerin 13.02.2024 tarihinde imzaladığı imza föyü ve 23.01.2024 tarihindeki imzalı belgeleri dilekçe ekine iliştirilmiştir.

İlgili kişilerden Fatih POLATOĞLU İlçe Başkan Yardımcısı unvanı ile Mehmet TURAN'a ait Belediye meclis üyesi aday adayı başvurusunu teslim almıştır. İlgili belge dilekçe ekinde mevcuttur.

ALINAN KARARLAR HÜKÜMSÜZDÜR

Ayrıca AK PARTİ BUCA ilçe başkanlığı karar defterinin kayıp olması sebebiyle 23.12.2023 tarihli mahkeme kararı ile karar defteri İlçe yönetim kurulu üyesi Mustafa ATEŞ tarafından ilçe seçim müdürlüğünden teslim alınmıştır. Bu nedenle 23.12.2023 tarihinden önce karar alınamaz,alındı ise de alınan kararlar hükümsüzdür.Mevzuata göre karar defteri olmayan hiçbir kurum karar alamaz, yürürlüğe koyamaz. Yönetim kurulu üyeleri hiçbir zaman ilgili şahıslar hakkında istifa kararı almamışlardır.Bu nedenle karar defterinin tüm sayfalarının incelenmesini, şayet böyle bir karar alındığını iddia edenler var ise haklarında SAVCILIK makamına suç duyurusunda bulunacağımı bildiriyorum.

HAKİM VE SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM

Tüm bu belge ve bilgilere dayanarak TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'nin şerefli Hakim ve Savcılarını göreve davet ediyorum.

Bu sebeple İsa NEZİR, Fatih POLATOĞLU ve Hüseyin OYGUR 'un meclis üyeliklerinin ayrı ayrı düşürülmesini yüce kurumunuzdan talep ederim."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası