Ege Postası
Geri

Buca Bağımsız Kent Gözlemcileri Platformu sahaya indi!

Yerel seçimlerde CHP’den Buca Belediye Başkan aday adayı Oktay Gökdemir ve Levent Köstem’in öncülüğünde Buca Bağımsız Kent Gözlemcileri Platformu kuruldu.Bünyesinde kent plancıları, mimarlar, avukatlar, akademisyenler ve esnaf barındıran platform ilçenin sorunlarını gündeme getirecek, yapılması gerekenler için çözüm önerileri ortaya koyacak, ilçe için gerek belediye gerekse mülki idarenin yapacağı projelerin takipçisi olacak.Platform her hafta Perşembe günü toplanacak. Yayınlayacağı bildirilerle kamuoyu yaratacak.Platform sosyal medyayı da etkin kullanacak.
Buca Bağımsız Kent Gözlemcileri Platformu sahaya indi!
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Haziran 2014 Salı 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Buca’da uzun süredir CHP’de aktif siyaset yapan ancak yeni dönemde görev alamayan  önemli bir oluşuma imza attı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eski bürokratı Buca Belediye Başkan aday adayı Otay Gökdemir ve  CHP Büyükşehir ve Buca eski meclis üyesi Buca Belediye Başkan aday adayı  Levent Köstem’in öncülüğünde Buca Bağımsız Kent Gözlemcileri Platformu kuruldu. Platform dün gerçekleştirdiği toplantının ardından yürütme kurulunu oluştururken aktif olarak sahaya indi. Bünyesinde kent plancıları, mimarlar, avukatlar, akademisyenler ve esnaf barındıran platform ‘Bucalılık’ kimliğini ön planda tutarak ilçenin sorunlarını gündeme getirecek, yapılması gerekenler için çözüm önerileri ortaya koyacak, ilçe için gerek belediye gerekse mülki idarenin yapacağı projelerin takipçisi olacak.

SOSYAL MEDYADAN İLK MESAJ!
Platform her hafta Perşembe günü toplanacak. Yayınlayacağı bildirilerle kamuoyu yaratacak. Platform sosyal medyayı da etkin kullanacak. Platform üyeleri kentte görüdükleri olumsuzlukları kendileri ait sosyal medya hesaplarından gündeme getirecek.Bu çerçevede platformun kurucularından Gökdemir  sosyal medyada ilk mesajı yayınladı. Gökdemir, kendisine ait Facebook hesabından “Betonarme karkasların arasında labirentteki farelere döndük. ... farkında mısınız'... Kendine ve kentine sahip çık!....Buca bağımsız kent gözlemcileri platformu” diye yazdı.

SİVİL İNİSİYATİFİZ
Buca’nın tarihsel ve kültürel mirasına saihp çıkmak istediklerini ifade eden Gökdemir, “  Amacımız yerel ve mülki idarelerin kente yapacağı olumlu işleri desteklemek, Buca’yı yaşanmaz hale getirecek olumsuz işlere de karşı çıkmak.Farkındalık yaratmak istiyoruz. Belediyeye karşı alternatif bir yapı değiliz. Belediyenin kamu yararına yaptığı tüm eylemlerin savunucusu olacağız. Sivil inisiyatifiz…Bucalılık ön planda olacak.  Önümüzdeki hafta Buca için ne istediğimizi bildiriyle duyuracağız”dedi.

KÖSTEM: HER ŞEYiN TARTIŞILMASINI İSTİYORUZ
Platform hakkında bilgi veren Köstem, “ Buca’yı seven düşünen bir takım insanlar bir araya geldi. Kentini sevenleri bir araya getiren bir platform. Uzun süre çalışıyorduk. Biz ilçemizi seviyoruz. Her mahallede sokağında izimiz var. Buca’da iyi şeyler olmasını istiyoruz. İyi şeylerin arakasında olacak bu platform.  Buca’ya zarar vermek isteyenlere yönelikte görüşlerimizi ortaya koyacağız. Kentte her şeyin tartışılmasını istiyoruz. Kimseyle kavga eden muhalif olan değil iyi şeylerin arkasında durup hatta yanında yer alacağız. İstenilmeyen şeylerinde karşısında duracağız”dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası