Ege Postası
Geri

Buca Belediye Meclisinde 490 milyonluk ek bütçe talebi

Buca Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis toplantısında, Buca Belediyesi’nin 490 milyon lira ek bütçe talebinde bulunacağı gündeme geldi. Bütçe talebi yarın gerçekleşicek olan komisyonda gündeme gelecek.
Buca Belediye Meclisinde 490 milyonluk ek bütçe talebi
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Temmuz 2023 Çarşamba 17:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Buca Belediyesi, Temmuz ayı birinci olağan meclis toplantısı bugün Buca Belediyesi Meclis salonunda  Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleşti.

Buca Belediyesi’nin, ek gündem maddesinde Buca Belediye Meclisi 490 milyonluk ek bütçe talebinde bulundu. Önergenin plan bütçe komisyonuna ivedilikle sevkine sunuldu. Söz konusu gündem maddesi, 6 Temmuz Perşembe günü yapılacak Buca Belediye Meclisi'nde görüşülecek.

Buca Belediye meclisinde İYİ Parti’den iki meclis üyesi bulunuyordu. Buca Belediyesi meclis üyesi Mehmet İnan Gülçek, İYİ Parti’den istifa ederek bağımsız meclis üyesi olarak devam edecek. Bu kapsamda da Buca Belediye Meclisinde İYİ Partiyi Bülent Uygur tek başına temsil edecek.

“HALKIN NABZINI TUTMAK YERİNE ÇÖZÜM ÜRETİRSENİZ”

AK Partili Burçin Kevser Sevil, gündemin ‘Dilek ve Temenniler’ kısmında söz alarak “Geçen günlerde siz Instagram hesabında soru cevap anketi yaptınız. Yaklaşık 24 saat kalan paylaşımda toplam 5 soru cevapladınız. 2022 nüfusuna göre 600 bin. 600 bin nüfusun yaşadığı yerde belediye başkanına gelen 6 soruyu cevaplaması ve olumlu olması mümkün değildir diye düşünüyorum. Siz vatandaşların nabzını yoklamak yerine Instagram’daki yorumların altına bakarsanız sorun tespiti de yapmış olursunuz. Belki bir gün çözüm de üretirsiniz diye düşünüyorum. Park projelerinin atlına gelen yorumlar… ‘Parkımız İZSU çalışmalarıyla yok edildi, ne zaman yapılacak?’ gibi. Sivrisinek ve ilaçlama, diğer yorumlar da çöp toplama. Benim tavsiyem yorumlara bakarsanız tespitleri iyi yaparsınız. Bir anket yapılmış, en iyi ilçe belediye başkanları sıralamasında siz 5’inci Utku Gümrükçü ise 6’ncı sırada. Tabii bu bir anket, şirket yapıyor. Bu sonuçlar bırakın Buca’da yaşayanları iki dakika işi için trafikte Buca’dan geçenler için bile gerçekçi değil. Gelen bir yorumda ‘Aziz Nesin kursu neden hizmet vermiyor’ diye sordu.”

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç araya girerek “Aslında onu devlete sormak lazım” dedi.

İLLER BANKASI'NDAN BUCAYA 20 MİLYONLUK KESİNTİ

AK Partili Sevil’in ardından söz alan Kılıç, geçen ay İller Bankasından gelen ücrettin 20 milyon kesildiğini belirterek, “Yerel yönetimlerin aldığı paylarla ilgili bir şeyler yapın. Her şey okara ile oluyor. Bizim İller Bankası’ndan 4 aydır gelen rakam geçtiğimiz yıldan daha düşük. Kesinti yok, sadece Belediyeler Birliği payı kesildi. Kesinti yapsalardı belediyelerin kapanması gerekirdi. Geçen yıl biz işçiye 5 bin verirken şu an 15 bin liraya çıktı. Bunun sebepleri var aman gerçekler böyle. Bizim şu anda borç stoğumuz hemen hemen yapılandırmalarımız yaptık bankanın 112 milyon faizi kaldı. Piyasa borcu da hemen hemen bitti. Geldiğimizden beri kesintilerle kamu borcumuz da kalmadı. Geçen ay 20 milyondan fazla kesinti oldu. Instagram çalışması da bir demo çalışmasıydı. Bunu yapacağız ama sürekli hale getireceğiz. Sorunlar oluyor. Buca’da yaşayan kaydını Buca’ya alsın. Bununla ilgili bir çalışma yapmak gerekiyor. Sivri sinek ile ilgili haklısınız. Çalışma yapıyoruz. Tam anlamda bitirmek imkansız ama doğru çoğaldılar. Burada özellikle bataklık diyebileceğimiz alanlarda İzBB çalışıyor. Biz de çalışıyoruz. O da biraz ekolojik” dedi.

Söz alarak Erhan Kılıç’ın 4 yıllık belediye başkanlık süresince yaptığı hizmetlere ilişkin eleştirilerde bulunan AK Parti Grup Başkanı Ekrem Gündoğdu

Soyut şeylerden değil somut şeylerden konuşmak gerekiyor. Buca’da 52 ayı doldurunuz, 6 aylık bir süreciniz var. Buca ya biz ne yaptık. 52 ay gibi bir süre geçti 52 aydır Buca’nın yolları aynı köstebek yuvası. Maalesef yollara bakınca işim sızlıyor. Saniyeye gidiyorum, tamircilerin işi çok iyi. Arabaların ne alt takımı kalmadı. Vatandaşlar, Buca Belediyesini mahkemeye verse yolların bozukluğundan kazanır. Çamlıkule ve Atakent için ne bir icraat ne bir gelişim var" ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç, Gündoğdu’ya cevap vererek “Asfaltalar ile ilgili İzBB ile ilgili iş birliği içinde gidiyoruz. Halledeceğiz inşallah. OTOKENT’i büyükşehirle yapıyoruz orada bir kamulaştırma var hastane yolu trafiğe açılacak hale getirdik. Bununla ilgili KOME’ye yazı yazdık aradan olumlu bir cevap gelmediği için trafiğe açamıyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası