Ege Postası
Geri

Buca Cezaevi alanı davasında flaş gelişme: İptal edildi

Buca Cezaevi alanına ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Rezerv alan davasında çıkan iptal kararının ardından İzmir 4.İdare Mahkemesi de yetki ortadan kalktığı için planların niteliğine bakmazsınız iptal kararı aldı.
Buca Cezaevi alanı davasında flaş gelişme: İptal edildi
Haberler / İzmir
31 Ekim 2023 Salı 15:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 62 yıl hizmet veren ancak İzmir depreminde hasar aldığı gerekçesiyle yıkılan Buca Cezaevi alanına ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. 

İzmir 6.İdare Mahkemesi bakanlığın alanı rezerv alan ilan etmesine karşı açılan davada verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından bu kez yetkiyi tamamen iptal etmişti. Bu kararla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının alanla ilgili plan yapma yetkisi ortadan kalkarken, İzmir 4.İdare Mahkemesi de Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ve çevreci avukatlar tarafından planların iptali talebiyle açılan davada kararını açıkladı.

BAKANLIĞIN PLANLARI DA İPTAL

Rezerv alan davasında çıkan iptal kararının ardından İzmir 4.İdare Mahkemesi de yetki ortadan kalktığı için planların niteliğine bakmazsınız iptal kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın sosyal medya hesabından iptal kararını duyurdu. 

Aydın'ın açıklaması şu şekilde;

"Buca cezaevi arazisinin %85'inde toplam 70 bin m2 inşaat yapılmasını sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İmar plan değişikliği İdare Mahkemesi tarafından iptal etti. Alanda imar planı yapma yetkisi almak için hukuka aykırı şekilde alına rezerv yapı alanı ilan kararı iptal edilmişti. Mahkeme, şimdi de bu karara dayalı olarak yapılan İmar planını Bakanlığın plan yetkisi olmadığı için iptal etti. Bir kez daha söylüyoruz; #BucaCezeviAlanıYeşilAlanOlsun Gelin bunu hep beraber sağlayalım. İster Merkezi Hükümet ister İzmir Büyükşehir Belediyesi yapsın, alanı yeşil alan olarak kamunun kullanımına açalım. Kazanan İzmir halkı olsun."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası