Ege Postası
Geri

Buca Hasanağa Bahçesi açılışında gündem Sümerbank arazisiydi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5.5 milyon TL yatırım ile yeniden tasarlanarak İzmirlilerin kullanımına sunulan Buca Hasanağa Bahçesi tören ile hizmete açıldı. Buca halkının da yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yine son günlerde sıkça tartışılan konulara değinerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaoğlu, özellikle Sümerbank arazileri konusunda yaşanan gelişmelere sert tepki göstererek, Eski Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay ile İzmir Valisi Mustafa Toprak’a seslenerek, “10 senedir bir kuruşluk bile yer satmadık. Madem ki İl Özel İdaresi’nin yetkilerini bize veriyorsunuz, İzmir’in serveti olan bu malları da bize verin. İzmir’in malı emin ellerde olsun. Miras yiyip, kamu servetini tüketen insanların elinde olmasın” dedi.
Buca Hasanağa Bahçesi açılışında gündem Sümerbank arazisiydi...
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Kasım 2013 Cumartesi 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Buca’da yer alan Hasanağa Bahçesi’nin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP PM ve YDK üyeleri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, ilçe örgüt yöneticileri, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

BUCALILARDAN GÖNÜL ALDI

Törene katılan vatandaşların “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” sloganları eşliğinde tören alanına gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca’da devam eden altyapı yatırımlarına ve yaşanan sıkıntılara da değinerek, “Büyükşehir olarak bu tür çalışmaları yapmak zorundayız. Yaparken istemeyerek de olsa o semtte yaşayan hemşerilerimize sıkıntı yaşatıyoruz. Ama bunlar sizlerin iyiliği için yapılan çalışmalar” diyerek Bucalılara seslendi.

İZMİR ATA’SINA SAHİP ÇIKTI

Başkan Kocaoğlu sözlerinin devamında, “10 Kasım’da hem Ankara’da, hem de İzmir’de, görülmemiş bir coşku ile Ata’mızı andık. 29 Ekim’i de yine Türkiye’deki en büyük etkinlik olarak yaptık. Birileri 10 Kasım’da bir gazetede “Olmasaydı da olurdu” diye bir yazı yazdı. İzmir’den bir hemşerimiz de bir suç duyurusunda bulundu. Yine İzmir Ata’sına hukuken sahip çıktı” diyerek yaşlananlara tepki gösterdi.




"AŞURE GÜNÜNDE BAŞKAN SÜRPRİZİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


KOCAOĞLU’NDAN SÜMERBANK TEPKİSİ


“Bir Sümerbank arazisi konusu var. Bu olay Oğuz Kağan Köksal Vali’mize kadar dayanıyor. Buraya bir vakıf 5 tane okul yapmak istedi. O zamanlarda Vali Bey’i ziyaret ettim. Buraya beş tane okul yapılmasın, bu çok kıymetli bir arazi dedim. O okulların yapılması da yanlıştı. Ertuğrul Günay iki gün önce açıklamada bulundu. Orada iki tane büyük alan var. Biri kültür ve eğitim alanı ve toplamda 109 dönüme yakın. Burada Ertuğrul Günay Bey ve Vali Cahit Kıraç Bey’in zamanında “Biz bir kısmına müze yapalım, siz de kongre merkezi yapın” diye ayak üstü konuştuk. Bunun yanında da, 40 bin metrekare civarında da bir turizm ticaret alanı daha var. Bu da İl Özel İdaresi’ne ait alan. Buraya otel dahil her şey yapılabiliyor. Ertuğrul Günay, “Sen buraya kendi imkanların ile kongre merkezi yap” diyor. Buraya müze yapayım diyorlar, o da güzel. Müzeye sponsor buldum diyor, tamam o da güzel. Ama sponsora bu alanı verecekler. Bu mal İzmir’in yerel serveti. “Biz bunu götürecek miyiz'”diye soruyorlar. Biz de götürmeyeceğiz. Biz tescilliyiz. Biz bir kuruş mal satmadık. 10 senedir belediye başkanıyız, bir yer bile satmadık, aksine hep aldık. Otopark, meydan, park, mezarlık, tesis, mezarlık için yer vermediniz, biz aldık. Ama siz dün Karayolları arsasını sattınız. Tekel’in bütün mallarını sattınız. Bugün yine SEKA’nın arsasını satıyorsunuz. DSİ arazisinin çalışmalarını yapıyorsunuz. Daha neler neler… Alacaksınız, burayı da satacaksınız... Siz bize İzmir’in hakkını verin. Madem ki İl Genel Meclisi’nin tüm görevlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi devralıyor, o serveti bize verin, biz kentin servetini satmayalım, hangi kamu kurumuna lazımsa, yarara sırasına göre verelim. O yapmadığınız yatırımları, esas göreviniz olan kırsala yapmadığınız yatırımları da biz yapıyoruz. İzmir’in malı, il özelin malı emin ellerde olsun. “Satacak adama verildi” olmasın. Miras yiyip, kamu servetini tüketen insanların elinde olmasın” diye konuştu.

“TALANA HAYIR, UZLAŞMAYA EVET”

Başkan Aziz Kocaoğlu bir diğer tartışılan konuya da açıklık getirerek, Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu imar planlarına gelen itirazları ve açılan davaları sert dille eleştirdi; “Bu davalarda birçok planımız durduruluyor. Bir kısmında haklılık payı var ama, bir kısmı da çeşitli nedenlerden dolayı açılıyor. Ama kentin yararı için buna bir dur demek lazım. Uzlaşarak plan yapmak ve herkesin düşüncesini söyleyerek, orta nokta yolu bularak, yani, kamu yararını gözeterek plan yapmak zorundayız. Yoksa bu kenti ileri taşıyamayız. Talana hayır, uzlaşarak plan yapmaya evet. Bu anlayışla kenti yönetmek zorundayız.”



“BİZ YERİN ALTINA YATIRIM YAPTIK”

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise, Hasanağa Bahçesi’nin İzmir’in gözbebeği olduğunu kaydederek, “Bugün burayı bu hale getiren Büyükşehir Belediye Başkan’ımız Aziz Kocaoğlu’dur. Siyaset budur. Siyaset halkın dönemidir. Siyaset halk için yapılır. Göreve geldikten sonra özellikle yeşil alanlara büyük önem gösterdik. Buca halkı da bunu takdir ediyor. Siyasette yerin altına yatırım yaparsan kaybedersin derler. Biz yerin altına büyük yatırım yaptık. Özellikle altyapı konusunda Buca’ya büyük paralar harcadık” diyerek ilçe genelinde hayata geçirilen ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

“İZMİRLİ YA DENİZE DÖKER, YA SANDIĞA GÖMER”

Buca Belediye Başkanı Tatı, sözlerinin devamında park içerisinde yer alan Atatürk Gençlik Merkezi’nin tabelasının sökülerek isminin “Buca Gençlik Merkezi” olarak değiştirilmesine de sert tepki göstererek, “Buraya gelirken “İzmir uyuma, başkanına sahip çık” sloganları atılıyordu. İzmirli hiç uyumaz. Uyuyor zannedersiniz ama sonra halini görünce siz bile şaşarsınız. Atatürk Gençlik Merkezi’nde bina var, tabela yok. Gençlik merkezi var. Bu gençlik zaten Atatürk’ün gençliği. Peki neden Atatürk’ün isminden korkuyorla? Biz bunu sorduğumuzda, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü verdiği bilgide kararın Ankara’ya ait olduğunu ve bir şey yapamayacaklarını bildirdi. “Biz bu ismi korumak zorunda değiliz” dediler. Biz koruruz. Önce Buca, sonra İzmir olarak biz koruruz. Hem Atatürk’ün ismini, hem de cumhuriyeti koruruz. İzmir uyumaz. İzmir Mustafa Kemal Atatürk’üne sahip çıkar. İzmirli Ata’sına aşıktı. Bunu herkes bilir. İzmirli sevmedi mi ya denize döker, ya sandığa gömer” şeklinde konuştu.

TESİSTE NELER VAR'

Buca’daki 96 dönümlük alanda yeniden tasarlanarak hizmete alınan Hasanağa Bahçesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, doğal doku korunarak yenileme çalışması yapıldı. Bahçedeki gezinti ve dinlenme alanları yeniden düzenlenirken, 1400 metrelik tartan pist, 1000 metrelik bisiklet yolu, 2 adet basketbol sahası, tenis kortu, duvar tenis kortu, kaykay pisti, kondisyon aletleri alanı ve tuvalet binası yapıldı. 50 araçlık açık otopark, 2 adet çocuk oyun alanı ile çocuk bisiklet ve küçük araba pisti de bulunan park içerisinde engellilerin kullanımına yönelik düzenlemeler yapıldı. Toplam maliyeti yaklaşık 5,5 milyon TL’yi bulan çalışmalar kapsamında Hasanağa Bahçesi, yeni şehir mobilyaları ile süslendi ve 2’inci Uluslararası Heykel Çalıştayı çerçevesinde yapılan eserler bahçeye yerleştirildi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası