Ege Postası
Geri

Buca'da dini mekanlara özel uygulama!

İlçe genelindeki 80'i aşkın cami, cemevi ve kilisenin düzenli temizliğini gerçekleştiren Buca Belediyesi Türkiye'ye örnek olacak bir kararın altına imza atmaya hazırlanıyor. İlçe belediyesi, Büyükşehir Belediyesi kabul ettiği takdirde, bundan sonra ibadet mekanlarından katı atık bedeli almayacak. Türkiye'ye örnek olacak adım
Buca'da dini mekanlara özel uygulama!
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Mayıs 2017 Cuma 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Buca Belediyesi geçtiğimiz Nisan ayında örnek bir kararın altına imza atarak dini tesislerden katı atık bedeli alınmaması için harekete geçmişti. İbadethaneler ve vatandaşlardan gelen taleplere kulak veren ilçe belediyesi, bu doğrultuda yeni bir düzenleme yaptı.

Buca Belediyesi, ilçe genelindeki Cemevleri, sinagoglar ve kiliselere yönelik özel bir uygulama başlatıyor. Konutlarda, resmi dairelerde ve iş yerlerinde su faturaları ile birlikte tahsil edilen evsel katı atık ücreti alınmayacak. Hali hazırda 80'e yakın ibadet merkezi bulunan İzmir'in en büyük metropol ilçelerinden bir tanesi olan Buca'da söz konusu düzenleme ile dini tesislere yerel idare eliyle büyük katkı sağlanacak. İlçe belediyesi, gelirleri kısıtlı olan ibadet alanlarına bu yolla tasarruf anlamında destek verecek.

Önümüzdeki hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin onayına sunulması beklenen değişiklik kabul edildiği takdirde, dini tesislerden katı atık ücreti alınmayacak ve ödenen su faturaları da büyük ölçüde ucuzlayacak. Yapılacak tarife değişikliğiyle birlikte metreküp başına 5,51 lira olan katı atık bedelleri tamamen kaldırılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası