Ege Postası
Geri

Buca'da gündem deprem

Buca Belediyesi Mart Ayı meclisi birinci bileşimi Başkan Erhan Kılıç idaresinde gerçekleştirildi. Mecliste Buca’da yapılacak yeni yapılarda 6 kat ve üstü yapılarda zeminlerde sismik izolatör zorunluluğu gibi çalışmaların zorunlu hale getirilmesi önerisi meclis üyelerinin oy birliği ile komisyonlara sevk edildi.
Buca'da gündem deprem
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Mart 2023 Perşembe 18:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi Mart ayı olağan meclisi birinci bileşimi Başkan Erhan Kılıç idaresinde gerçekleştirildi.

6 KAT VE ÜSTÜ BİNALAR İÇİN SİSMİK İZALATÖR

Başkan Erhan Kılıç depreme dayanıklı binaların hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak,  "Her gün bir deprem haberi duyuyoruz, zamanımız yok. Depreme dayanıklılık için çalışmalıyız. Plan notu hazırladık, imar ve kentsel dönüşüm komisyonu inceleyecek. 6 ve üstü katlarda yapılacak binalarda sismik izalatör, bodrum kat ve perde beton zorunluluğu, beton kalitelerinin artırılması gibi öneriler hazırladık. Komisyonlarımız uygun bulursa gerekeni yaparım. Hukuk komisyounun da incelemesi lazım" dedi.

GÜNDEM KENTSEL DÖNÜŞÜM

Barış, Çamlık, Dicle, Laleli, Menderes, Şirinkapı, Ufuk, Yaylacık, Yiğitler Mahallelerini kapsayan yaklaşık 208 hektarlık alanda, Buca İlçesi Kentsel Yerleşik Alan 1. Etap Planlama Bölgesi”ne ilişkin imar planı revizyonu alım işi yapıldığı kaydedildi.

‘’BUCA CEZAEVİ ALANI YEŞİL ALAN OLMALI’’

CHP Grubu, yaşanan depremin ardından toplanma alanlarının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını kaydederek, "Buca cezaevi alanı yeşil alan olmalı" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası