Ege Postası
Geri

Buca’da çocuklar çok şanslı

Bucalı çocukların yüzme serüvenine yeni bir halka daha eklendi. 2014 yerel seçimiyle mahalle statüsü kazanan ilçe sınırları içindeki köylerde, şehir imkanlarından uzakta yaşayan çocuklar için ücretsiz yüzme kursu açıldı. Birer aylık periyodlarla haftada iki gün köylerinden alınıp, Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna getirilen çocukların birçoğu ilk kez havuzla ve yüzmeyle tanışmanın mutluluğunu yaşıyor. Kaynaklar Mahallesi ile başlayan kurslar Buca’nın Doğancılar, Belenbaşı, Karacaağaç ve Kırıklar Mahalleleri ile devam edecek.
Buca’da çocuklar çok şanslı
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Mart 2016 Çarşamba 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kent imkanlarını 2 yıl öncesine kadar köy statüsündeki mahallelerine de sunmak için harekete geçen Buca Belediyesi, merkezden uzak yaşayan çocuklar için ücretsiz yüzme kursu açtı. 6-14 yaş arası çocuklar için düzenlenen kurslar çerçevesinde Belediye araçlarıyla mahalle meydanından alınan çocuklar, Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda uzman eğitmenler eşliğinde yüzme öğreniyor.



İlk etapta Kaynaklar Mahallesi’nde başlayan uygulama Buca’nın Doğancılar, Belenbaşı, Karacaağaç ve Kırıklar mahalleleri ile devam edecek. Bir ay boyunca, haftada iki gün olarak programlanan eğitimler öğrencilerin ders saatlerine uygun olarak düzenleniyor.

Büyük bir heyecanla köy meydanında toplanıp, araçları dolduran çocuklar havuzla hatta yüzme sporuyla ilk kez tanışmanın mutluluğunu yaşarken, bu imkanı sağlayan ‘Başkan Amca’ları Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya da teşekkür etmeyi unutmadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası