Ege Postası
Geri

Buca’da olaylı Meclis

Buca Belediyesi’nin Ağustos Meclis toplantısı gergin başladı, gergin bitti. CHP’den istifa edip bağımsız kalan Rıza Zayıfoğlu, Lokman Fazla, Bektaş Gürsoy ve Adnan Öztekin’i protesto eden vatandaşlar düdüklü protestoyla, ‘CHP’den istifa ettiniz, meclis üyeliğinden de istifa edin’ çağrısı yaptı. Meclis protestolar nedeniyle üç defa ara vermek zorunda kaldı
Buca’da olaylı Meclis
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Eylül 2012 Perşembe 12:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 HABER SERVİSİ- Buca Meclisi’nin Ağustos ayı Meclis toplantısı istenmeyen görüntülere sahne oldu. Seyirci bölümünü dolduran bir grup CHP’li partiden istifa ederek bağımsız kalan meclis üyeleri Rıza Zayıfoğlu, Lokman Fazla, Bektaş Gürsoy ve Adnan Öztekin’i düdük çalarak, slogan atarak ve konuşmalarına izin vermeyerek protesto etti.

GERGİNLİK BEKLENİYORDU

CHP Grup toplantısı uzadığı için 17.30’da başlaması gereken Meclis toplantısı 18.00’de başladı. Bektaş Gürsoy’un CHP’den istifasıyla boşalan Divan Asil Katip üyeliği için CP Grubu, Ercan Geçgel’i aday gösterdi. Yapılan gizli oylamada kullanılan 31 oydan 23’ünün oyunu alan Ercan Geçgel  Divan Asil Katip üyeliğine seçildi. CHP ve AK Parti grupları zaman kazanmak için yazılı önergelerin okunmuş sayılmasını önerince, Bağımsız üye Lokman Fazla buna, ‘Bağımsız üyelerin olduğunu’ hatırlatarak itiraz etti.

İLK PROTESTO

Oylanan önergelere çekimser oy veren Lokman Fazla, yine bir önergeye itirazını söyleyecekken birden, üst katta izleyicilerin olduğu bölümde düdükler ötmeye başladı. Kısa bir an kimsenin ne olduğunu anlayamadığı olayda, Lokman Fazla’nın sadece CHP’den değil meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerektiğini savunan sloganlar atılınca düdüklü protestonun nedeni anlaşıldı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın devreye girmesiyle ortalık yatıştı.

CHP VE AK PARTİ KOMİSYON İÇİN KAPIŞTI

Devam eden mecliste AK Parti grubu, CHP’den istifa eden 4 meclis üyesi olduğundan komisyonlardaki CHP lehine 4’e 1 olan dağılımın 3’e 2 olarak değişmesi gerektiğini savundu. İki parti arasındaki görüş ayrılığı yüzünden konu uzun süre iki partiye mensup meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu. CHP’li Meclis üyesi Levent Köstem konunun bu kadar uzamasına tepki göterirken, Başkan Ercan Tatı, konuyu İçişleri Bakanlığı’na sorduklarını gelecek cevaba göre davranacaklarını söyleyerek konuya nokta koydu. Önergeler üzerine konuşmak isteyen Lokman Fazla tekrar söz aldığında izleyecilrin olduğu bölümden yine düdük sesleri ve sloganlar eşliğinde protestolar geldi. Başkan Tatı ortalığı sakinleştirmek için meclis toplantısına ara verdi.

BU KEZ PROTESTOLAR ŞİDDETLENDİ

Aranın ardından Başkan Tatı izleyeci sıralarında ıturan protestocuları bir daha meclis toplantısını bölerlerse dışarı çıkartılacakları konusunda uyardı. Kısa bir süre sakinleşen toplantı, CHP’den istifa ederek Bağımsız kalan Rıza Zayıfoğlu bir önerge hakkında söz alıp konuşmaya başladığında ortalık yeniden karıştı. Spor karşılaşmalarında örneği görülen konfetilerden patlatan izleyeciler, düdüklü protestolarına bu kez çok daha şiddetli şekilde tekrarladılar.

TATI KONUŞTU AMA İKNA EDEMEDİ

Başkan Tatı izleyecilerin olduğu bölüme çıkaraj protestocu CHP’lileri ikna etmeye çalıştı. Bu sırada Lokman Fazla’nın yakını olduğu belirtilen bir kişinin alt bölümden üst tarafa doğru tepkisi ortalığın iyice karışmasına neden oldu. Üst taraftan inen bir grup partili tepki gösteren kişiyi linç etmek için saldırmak istedi. Güvenli görevlileri, takviye için gelen zabıtalar ve sağ duyulu meclis üyeleri olası bir linç girişimini zorlıkla engelledi. Bektaş Gürsoy’un mazaretli olarak katılmadığı, Adnan Öztekin’in sessiz kaldığı olaylarda tepkilerin odağındaki isimler Lokman Fazla ve Rıza Zayıfoğlu’ydu. İki isim de olayların provakosyon olduğuna işaret ederek, provakasyonun arkasındaki ismin, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül olduğunu öne sürdü. Tepkilerin hedefindeki isim olan Bektaş Gül, ‘protestocu çocuklar bizim çocaklarımız. Bu çocuklar CHP’den istifa eden isimler için seçimde gece gündüz çalıştılar. Şimdi haklı olarak madem partiden istifa ettiniz, meclis üyeliğinden de istifa etmelerini istiyorlar diye konuştu.

Protestolar eşliğinde üç kez ara verilen Buca Meclis toplantısı eylemci seyircilerin salondan çıkartılmasının ardından güçlükle tamamlanabildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası