Ege Postası
Geri

Buca’da olaylı Meclis

Ağustos ayı toplantısı seyircilerin sözlü ve fiziki protestoları nedeniyle hareketli geçen Buca Meclisi’nde Eylül toplantısında seyirci sıraları sakin, meclis üyelerinin olduğu bölümse hareketliydi.
Buca’da olaylı Meclis
Haberler / İzmir
7 Eylül 2012 Cuma 10:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 HABER SERVİSİ -Son dönemde verilen şehitlerin anısına 1 dakikaklık saygı duruşuyla başlayan toplantıda Ercan Geçgel’den boşalan Divan Katip Yedek Üyeliği için seçim yapıldı. CHP’nin Hasan Kurt’u aday gösterdiği ve 35 oyun kullanıldığı seçimde 34 oy geçerli sayıldı, 23 oy evet, 11 oy hayır çıktı. Bu dağılımın neden önemli olduğu ise kısa bir zaman sonra anlaşıldı.

LEVENT KÖSTEM: MUTSUZUM!...

Levent Köstem, Suat Nezir ve Muzaffer Kater’in Başkan Yardımcısı olarak atandığını hatırlatarak "bu iki isme verilecek aylık ödeneğin ne kadar olacağıyla Buca’ya hizmet vermek için meclis üyesi oldum. Ancak bir türlü ortak akıl olmasını sağlayamadım. Ben cerrahım. Cerrahlar ortak akılla çalışır. Ancak meclis üyeliğinde bunu bir türlü sağlayamadık. Ben Ercan Tatı’nın yönetme şekline karşıyım. Bizi devet etsin, bize danışsın. Sonra yine kendi bildiğini yapsın. Mutsuzum. Meclis üyesi olarak mutsuzum. Bu tamamen belediye başkanına olan kırgınlığımdır. Ve onu uyarmayanlara. Suat Nezir’e de, Muzaffer Kater’e de karşı değilim. Ancak önemli olan anlayış. İkisi için yapılan oylamaya katılmayacağım’ diye konuştu.

Kötem’le birlikte hepsi CHP’li olan meclis üyeleri Sevilay Yılmaz, Osman Ergundoğan, Erkut Tamay ve Veli Balyemez de salonu terk etti.

ÖNERGE BİR OYLA REDDEDİLDİ

Bağımsızlar ve AK Parti grubu oylamada her iki isim için de hayır oyu verdi. Yapılan oylamada evetler 13’te kalırken hayır oyu 14 olarak kayda geçti. CHP İl yönetiminden Savaş Akıncı ve Orhan Karaoğlu’nun de izlediği toplantıda Ercan Tatı çıkan karar karşısında zor durumda kaldı. Tartışmalar karşısında ‘yasal hakkımı kullandım. Son kara sizin. Siz ne derseniz o olur’ diyerek meclis üyelerine seslenen Ercan Tatı bu çıkışına rağmen evet kararının çıkmasını sağlayamadı.

 

AK PARTİ KOMİSYONLARDAN İSTİFA ETTİ

Ercen Tatı’nın zorlu geçen gecesi, AK Parti grubunun restiyle daha da sıkıntılı bir hale büründü. CHP’den istifaların ardından komisyonlarda CHP lehine 4’e 1 olan AK Parti bu dağılımın 3’e 2 olması için bastırdı. CHP grubunun bu öneriye soğuk bakması ve komisyon üyelerine zorla istifa et diyemeyiz savunmasının ardından AK Parti’nin bütün meclis üyeleri bulundukları komisyon üyeliklerinden istifa etti.

BUCA GÖLET TARTIŞMASI: ‘BABANIN MALI MI'’

Tansiyonun düşmediği toplantıda bir gerginlik de Buca Gölet’in başrolünde olduğu tartışma için oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan’ın Gölet’le ilgili belirsizliğin gündeme getirilmesiyle başlayan tartışmada Ercan Tatı ‘Gölet’i alacak sponsor arıyoruz’ demesiyle karşılıklı sözlü atışma başladı. Tatı ve Arslan’ın birbirlerine Gölet için ‘babanın malı mı'’ şeklinde seslendiği tartışmaya son noktayı Ercan Tatı, henüz veriliş net kararım yok diyerek koydu. AK Parti Grubu dışında Bağımsız Meclis üyesi Lokman Fazla da Buca Gölet’le ilgili belirsizliğe tepki gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası