Ege Postası
Geri

Bucalı anneler o kursta hayata yeniden başlıyor

Bucalı anneler, Buca Belediyesi’nin açtığı okuma yazma kursunda hayata yeniden başlıyor. Çeşitli nedenlerleokula gitme şansı yakalayamadığı için otobüse bile binemeyen, başkalarının yardımı olmadan pazarda alışveriş dahi yapamayan Buca’nın eli öpülesi anneleri, Belediye tarafından açılan ücretsiz okuma yazma kursu ile hayata yeniden tutunuyor. Önlerinde kitap ve defterleri, ellerinde kalemleri ile minik öğrencileri aratmayan kadınlar, “Harfleri bilmediğimiz için kör gibiydik. Şimdi içimiz açıldı” derken, geçte olsa sosyal hayatın içerisinde var olabilmenin mutluluğunu yaşıyor.
Bucalı anneler o kursta hayata yeniden başlıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Aralık 2015 Perşembe 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğü okuma-yazma kurslarıBucalı annelere ışık tutuyor. Bazıları ailevi sebepler, bazıları iseküçük yaşlarda başladıkları hayat mücadelesi nedeniyle okulu bir kenara bırakıp, hayatını eşine ve çocuklarına ayıran Buca’nın azimli kadınları, artık kendi mücadelelerini veriyor. ÇamlıkuleSemtevi’nde açılan ücretsiz okuma yazma kursunda 43 kadın alfabeyle tanışmanın ve kendi ayakları üzerinde durarak sosyal hayata katılabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Hafta içi her gün verilen eğitimlere 10 kadın da okuma ve yazmasını pekiştirmek, unuttuklarını hatırlamak için misafir öğrenci olarak katılıyor. 19 Ekim’de başlayan kursların birinci kademesi 15 Aralık’ta, ikinci kademesi ise 12 Ocak’ta sona erecek. Ders saatlerini tamamlayan kadınlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diploma verilecek.

“ARTIK YAZILARI GÖRÜNCE İÇİMİZ AÇILIYOR”
Okuma yazma bilmediği için çok zorluklar yaşadığını söyleyen 47 yaşındaki kursiyer Kadriye Çoban, “Bir harf bile öğrensem bunları yapanlar sayesindedir” diyerek Başkan Piriştina ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Okuma yazma kursunun en dikkat çeken ismi ise 65 yaşındaki Azize Gündüz. Otobüslere dahi binememekten dert yanan Azize Teyze, “Bir harf bile gördüğümüzde kör gibiydik, hiçbir şey anlamıyorduk.Ama şimdi yazıları gördüğümüz zaman içimiz açılıyor. Bu imkanı bize tanıyanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası