Ege Postası
Geri

Buca’nın simgesi olan üzüm Osman Ağa Parkı’nda anıtlaştı

Buca Belediyesi’nin yaptırdığı üzümcü heykeli kentin girişindeki Osman Ağa Parkı’nda açıldı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Buca için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kapalı Yüzme Havuzumuz, tiyatro salonumuz ve ek hizmet binamız açılacak” dedi.
Buca’nın simgesi olan üzüm Osman Ağa Parkı’nda anıtlaştı
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Temmuz 2013 Salı 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- Buca Belediyesi tarafından sanatçılar Zafer Dağdeviren, Ali Yaldır ve Derya Ersoy’un yaptığı Üzümcü Heykeli, heykele esin kaynağı olan Bucalıların “Gözüm Mustafa” olarak tanıdıkları üzüm üreticisi Mustafa Solakel’in de katılımıyla açıldı.

Buca Osman Ağa Parkı’ndaki törene Başkan Ercan Tatı’nın eşi Oya Tatı, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ile muhtarlar,  Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik ile sivil toplum örgütü temsilcileri ile Hürriyet Mahallesi halkı katıldı.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, heykelin açılışında yaptığı konuşmasında Buca’da doğduğunu anımsattı, “ Biz buradayız, biz ev sahibiyiz. Burada doğduk burada doyduk, burada da öleceğiz. Ve nefesimizin yettiği sürece, ömrümüzün yettiği sürece ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Buca tarihinde ilkler yaşanıyor

 

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı,  ilçenin yatırımlarında birçok ilk gerçekleştiğini belirtti şunları söyledi:

“ Buca tarihinde ilk kez bir olimpik yüzme havuzu oldu. Şirinyer’de önümüzdeki günlerde onu hep beraber açacağız. Hani atıp tutuyorlardı ya. Daha temel atarken hakkımda işlem yapmışlardı ama bitirdik.  İlçemin ilk 320 kişilik tiyatro salonu bitti. 9 katlı çok amaçlı hizmet binası yaptık o da bitti. Onu da bitirmemek için çalıştılar.  Onlar belki çok ekonomik güçle çalışıyorlar ama biz inanarak çalışıyoruz. İnancın karşısında hiçbir şey duramaz. Buca tarihinde ilk kez iş makinesi aldık. Bizden önceki dönemde 1997 ‘de yılında bir araç alınmıştı o da makam aracı. Bizim dönemimizde bütün araçlar alındı bir araç alınmadı o da makam aracı. Biz makam meraklısı değiliz.”

Başkan tatı, tüm okullara girildiğini de anımsattı. Tatı, “Tüm okullarımıza da camilerimize de cem evlerimize de kiliselerimize de yatırımlarımız devam edecek. Cem evi de bizim camide bizim okullarımızda bizim” diye konuştu.  

 
Bir tek bana sormadılar

 

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, heykele esin kaynağı olan Mustafa  Solakel’e teşekkür etti, “Şu anda sevgili Mustafa ağabeyimizin mankenliğini yaptığı üzümcü heykelinin açılışı için buradayız. Üzüm tabiî ki Bucamızın simgesi.  Bir zamanlar biliyorsunuz bağ bozumu şenlikleri vardı ama bütün bağları bozdular. Hepsi apartman oldu ama yine de kopamıyoruz” dedi. Tatı,  muhaliflerinin birçok olayda olduğu gibi bu heykele de takıldığını söyledi, şöyle devam etti:

“Üzümcü heykelini bulamıyoruz diyenler şimdi burada yok. Özellikle yandaş medyaya bakıyorum burada değiller.



Buca’da dolaşmışlardı. Halka (Üzümcü heykeli var gördünüz mü diye ) sormuşlardı.
 

600 binlik Buca’ da herkese sordular da bir tek belediye başkanına sormak akıllarına gelmedi. Herhalde akıllarından sorunları var diye düşünüyorum. Biz yapıyoruz arkadaşlar. Tenkit edilir. Özellikle  burada benimle olan arkadaşlarım ve kendim için söylüyorum. Ben hata yaparım. Ben çalıştığım sürece hata yaptım 26 yıl üst düzey yöneticilik yaptım çalışma hayatım hep hatalarla doludur. Çünkü çok iş yaptım. Ama ben yanlış yapmam,  arkadaşlarım  yanlış yapmaz. Hata başkadır hatayı çalışan yapar. Yanlış kasıttır bizim yaptığımız işlerde kasten bir yanlış olmaz. Bizde terazi önce haktan sonra halktan yana tartar. Bazıları terazileri ayar etmeye çalışıyor ama ayar ettiğin kantar gün olur seni tartar. Ona göre çalışacağız. Her sözü nasıl bitiriyorduk; işimiz Buca gücümüz Buca bizim başka işimiz yok.”

Törende konuşan CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, seçimlerde yine başarılı olacaklarını söylerken, Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ise ilçede 4 yıldan beri büyük bir uyum içinde çalıştıkları Başkan Ercan Tatı’ya teşekkür etti. Yurdanur, “Biz muhtarlar olarak yeni dönemde yine başkanımızla seçime girmek istiyoruz” dedi.

 

Kalabalık bir heyet ile üzümcü heykelinin açılışını yapan Başkan Ercan Tatı daha sonra katılımcılara iftar yemeği verdi. Başkan Tatı mahalle sakinleri ile birlikte iftar açarak Ramazan ayının bereket ayı olduğuna değinerek bu ayda birçok açılış ve hizmetinde Buca halkına sunulacağını belirtti.









YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası