Ege Postası
Geri

Bugün git, bir daha gelme

Her gün 3 bin 500'e yakın hastanın bakıldığı İzmir Eğitim Diş Hastanesi'nde, ayda 3 doktorun geçici görevlendirme ile başka hastanelere gitmesi ve son olarak iki çene cerrahının da emekliye ayrılması hastaları isyan ettirdi. Hastanede yaşanan yoğunluk nedeniyle kanal tedavisi ve dolgu gibi işlemler için 1 ay sonrasına süre verilirken, ortalama 4 ay sonraya gün verilen çene operasyonlarına artık randevu tarihi bile verilmiyor. Manisa, Uşak, Aydın ve Balıkesir gibi çevre illerden birçok hastanın da sevk edildiği hastanede, yaşanan yoğunluk nedeniyle her gün 300'e yakın hasta tedavi olamadan evlerine dönüyor. Bakanlıktan hastanenin ihtiyacının karşılanması için 10'a yakın doktor talebinde bulunulduğu ancak hala bir adım atılmadığı öğrenildi.
Bugün git, bir daha gelme
Haberler / İzmir
1 Şubat 2014 Cumartesi 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Haber Türk Gazetesi'nden Mert Neşet Muslu'nun haberine göre, Güney Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Müdürü Dr. Eşref Okunakol, hasta yoğunluğuna rağmen en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Hastanenin yükünün çok fazla olduğunu ancak buna rağmen herkesin elinden gelen çabayı gösterdiğini kaydeden Okunakol, "Bakanlığımız da ihtiyaçların giderilmesi için çalışıyor. Bölgemize 20'ye yakın ağız ve diş sağlığı merkezi açarak yoğunluğu azaltacağız. Yeni merkezlerin açılması hastanede yükü azaltır. Bakanlıktan doktor talebinde bulunduk, Onlar zaten ellerinden geldiği kadar bize yardımcı olmaya çalışıyor. Hizmet kalitesi açısından bir sıkıntı yok, yoğunluğu da bitireceğiz" dedi.

YOĞUNLUK VAR MAĞDURİYET YOK
İzmir Eğitim Diş Hastanesi Yöneticisi Sinan Evcil ise günlük ortalama 3 bin 500 hastaya baktıklarını söyledi. Evcil, "Hastanemizde bir yoğunluk olduğu gerçek. Buna rağmen vatandaşların en iyi şekilde hizmet alması için elimizden geleni yapıyoruz. Hasta sağlığını tehlikeye atacak veya onları mağdur edecek bir şeyin olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Şu an hastalardan da hastanemize yönelik bir şikayet yok. Bakanlıktan doktor ihtiyacının karşılanması için doktor istedik. Doktor geldiğinde rahatlarız" dedi.

ARDAHAN'A HEKİM GİDİYOR
Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, diş hastanesindeki hekimlerin Ardahan'a bile geçici görevlendirmeyle gittiğini ve bu durumun doğru olmadığını söyledi. Doğruyol, "Hastaneden Ardahan'ın yanı sıra İzmir'in uzak ilçelerine de sık sık görevlendirmeler oluyor. Bu durum çalışanları da mağdur ediyor. Her gün yüzlerce hastanın tedavi olmadan evine gittiği yönünde bilgiler alıyoruz. Hastanemizdeki yoğunluk azaltılabilir. Bunun için gerekli adımlar atılmalı. Hem vatandaşlar rahat ettirilmeli hem de çalışanların yükü hafifletilmelidir" dedi. (MERT NEŞET MUSLU / HABERTÜRK)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası