Ege Postası
Geri

Bülent Keneş: Ergenekon bugün hala dimdik ayakta

Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Türkiye’de derin yapılara darbe vurulmuş olmakla birlikte bu yapının bugün hala dimdik ayakta olduğunu kaydetti. Brüksel’de konuşan Keneş, ‘‘2008’den itibaren derin yapı ile yüzleşme...
Bülent Keneş: Ergenekon bugün hala dimdik ayakta
Haberler / Dünya
15 Nisan 2013 Pazartesi 00:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Türkiye’de derin yapılara darbe vurulmuş olmakla birlikte bu yapının bugün hala dimdik ayakta olduğunu kaydetti. Brüksel’de konuşan Keneş, ‘‘2008’den itibaren derin yapı ile yüzleşme süreci başlatıldı. Ancak ben bugün Ergenekon denilen derin yapının bugün dimdik ayakta durduğundan şüphe duymuyorum.’’ dedi.

Belçika’da faaliyet gösteren European Professionals Network (EPN)’nin bu ayki konuğu Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş oldu. Keneş, Türk dış politikasının dünyadaki gelişmelerden bağımsız ele alınmayacağını kaydederek başladığı konuşmasında Berlin Duvarı’nın yıkılması ile çöken Doğu Bloku’ndan sonra oluşan yeni dünya düzeninde Türkiye’nin değişimden yana tavır almasına karşın iç ve dış bir takım mihrakların bunu engellemek için çaba sarf ettiğini anlattı. 1 Mart tezkeresinin Meclis’ten geçmemesinin bir kırılma anı olduğunu ifade eden Keneş, siyasette bu olayla birlikte 12 yıllık gecikme ile Türkiye’nin yeni dünya düzenine adapte olmaya başladığını, AK Parti’nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimleri ile halk düzeyinde bu adaptasyon sürecinin başladığını aktardı. Statükocuların AK Parti iktidarına ‘göz yumduklarını’ ve ekonomik olarak enkaz devraldıklarını, bundan dolayı çok kısa sürede başarısız olarak ‘bir daha dirilmemek üzere gömüleceklerini’ beklediklerini ancak, yaşanan sürecin tüm bu beklentileri boşa çıkardığını ifade etti. Keneş, ‘‘2008’den itibaren derin yapı ile yüzleşme süreci başlatıldı. Ancak ben bugün Ergenekon denilen derin yapının bugün dimdik ayakta durduğundan şüphe duymuyorum. Olanı olmamış, olmayanı olmuş gibi göstermeye kabiliyetine hala sahipler. Türkiye, zor zamanlarda cesur adımlar atma başarısı göstermiştir. Ancak daha ılımlı bir atmosferde gevşeme ve yer yer geri adımlar da atıldığını müşahede ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Arap Baharı’ndan da söz eden Keneş, Ortadoğu’nun bölge istikrarı için öneminden söz ederken, Dışişleri Bakanlığı kaynağına dayandırdığı bilgiye göre bakanlıkta sadece personelin altısının Arapça’ya hakkıyla vakıf olduğunu aktardı. Keneş, elde edilen pek çok demokratik kazanımların kurumsal bir dayanağa dayandırılmaması halinde bu kazanımların bir dönem sonra yeni gelen irade tarafından bertaraf edilebileceği uyarısında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası