Ege Postası
Geri

Bulgaristan'da yeni yasama yılı protestolarla başladı

Bulgaristan'da meclisin yeni yasama dönemi hükümete karşı protestolarla başladı. Hükümetin aynı zamanda kuruluşunun 100. gününe denk gelen ve 'Büyük Karşılama' olarak adlandırılan gösterilerde kabinenin istifası, yeni seçimlerin düzenlenmesi...
Bulgaristan'da yeni yasama yılı protestolarla başladı
Haberler / Dünya
4 Eylül 2013 Çarşamba 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan'da meclisin yeni yasama dönemi hükümete karşı protestolarla başladı.
Hükümetin aynı zamanda kuruluşunun 100. gününe denk gelen ve 'Büyük Karşılama' olarak adlandırılan gösterilerde kabinenin istifası, yeni seçimlerin düzenlenmesi ve oligarşinin belinin kırılması çağrılarında bulunuldu.

Gösteriler sebebiyle Meclis önü ve Sofya'nın merkezinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Milletvekillerin giriş yaptığı kapı önü zırhlı araçlarla göstericilerin görüş açısı kapatıldı. Sirenle 'acil durum' ilan edilen protestolarda 'Bulgaristan satılık değil', 'Mafya' , 'Hırsızlar iktidardan ihraç edilsin' sloganlara yer verildi.

Belinde haşerata karşı ilaç pulverizatörü taşıyan gösterici, iktidardaki Sosyalistleri kastederek 'kırmızı rüzgara' karşı ilaç attığını söyledi.

Meclis önündeki barikatlara konulan sopalar üzerine ise "100 gün hükümet için 100 sopa" yazısı yer aldı. Çöp kovasında da "Bulgaristan'ı temizleyelim" ibaresi yerleştirildi.

MECLİSE BOMBA İHBARI

Meclisteki ilk oturumda ise sıcak tartışmalar yaşandı. Meclis Başkanı Mihail Mikov, oturumun başında acil telefon numarası olan 112'ye parlamentoda bomba ihbarı yapıldığını söyledi. Milltevekillerine dönerek oturuma ara verilmesini isteyip istemediklerini soran Mikov, meclisten oturumun devam etmesi yönünde destek aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası