Ege Postası
Geri

Burada çöpün ne işi var'

Menderes'e bağlı Görece mevkiinde moloz dökülen bir arsadaki tarihi eser parçalarını ortaya çıkardı.
Burada çöpün ne işi var'
Haberler / İzmir
29 Eylül 2012 Cumartesi 11:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR -Yüzyıllar boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan İzmir'de, boş bir arsaya saçılmış tarihi eser kalıntıları ortaya çıktı.

 Yeni Asır’dan Burak Hakerler’in haberine göre çöplük içinde yatan tarihi belgeledi.

Menderes ilçesinin Görece mevkiinde, çöplüğü andıran bir arsada tarihi döneme ait olduğu sanılan bir sütun başlığı ve üzerinde haç kabartmasının işlendiği büyük bir mermer parçası bulunurken, çevredeki işyerlerinde çalışanlar, kalıntıların moloz yığınlarıyla birlikte arsaya getirilip atıldığını belirtiler. Vatandaşlar, sütun başlığı ve tarihi mermer parçalarının 1.5 yıla yakın süredir arsada bulunduğunu ifade ettiler.

 BAŞKALARI DA OLABİLİR

Kalıntıların iş makineleri tarafından yapılan bir kazı sırasında toprak altından çıkarıldığı ve diğer molozlarla birlikte buraya boşaltıldığı sanılıyor. Tahrip olmuş eserlerin üzerindeki izler de bu tahminleri doğruluyor. Arsada yaklaşık 1.5 metre yüksekliğe ulaşan moloz döküntülerinin arasında çok sayıda tarihi eser parçasının daha olabileceğini belirten vatandaşlar, yetkililerin bir an önce buraya gelerek inceleme yapması gerektiğini söylüyorlar. (Yeni Asır)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası