Ege Postası
Geri

Burcu Büyükbezgin Avrupa beşincisi oldu

Finlandiya’da devam eden 9’uncu 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü gün yarışmaları tamamlandı. Tampere kentinin ev sahipliği yaptığı şampiyonada 10 bin metre finalinde yarışan Burcu Büyükbezin beşinci oldu.Şehir Stadyumu’nda...
Burcu Büyükbezgin Avrupa beşincisi oldu
Haberler / Spor
13 Temmuz 2013 Cumartesi 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Finlandiya’da devam eden 9’uncu 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü gün yarışmaları tamamlandı. Tampere kentinin ev sahipliği yaptığı şampiyonada 10 bin metre finalinde yarışan Burcu Büyükbezin beşinci oldu.

Şehir Stadyumu’nda yapılan yarışmaların sabah seansında ilk piste çıkan isim 3000 metre engelli elemelerinde Muhammed Emin Tan oldu. 92 doğumlu atlet, serisini 9.04.21 ile tamamlayarak yedinci olurken, yarışmaya veda etti.

Akdeniz Oyunları’nda da mücadele eden Şehabettin Karabulut yüksek atlama elemelerinde A grubunda final vizesi aradı. Mersin’deki finalde 2.15 metre ile kariyer zirvesi yapan milli atlet, Tampere’deki mücadeleye 2.05 metre ile başladı. 2.13 metrede ikinci hakkında başarı sağlayan 93 doğumlu atlet, 2.17 metreyi denemesine karşın başarı olamadı ve 11’inci olarak elemeleri noktaladı.

BURCU BÜYÜKBEZGİN AVRUPA BEŞİNCİSİ

Akşam seansında 10 bin metre finalinde mücadele eden Burcu Büyükbezgin, pistten beşinci olarak ayrıldı. 20 atlet ile koşulan madalya mücadelesini baştan sona üstün götüren Rus Gulshat Fazlitdinova 32.53.93 ile kazanırken, 91 doğumlu atletimiz de varış çizgisine kariyerinin en iyi derecesine imza atarak 34.37.62 ile beşinci geldi.

Gümüş madalya 33.56.85 ile Ukraynalı Viktoriya Khapilina’nın, bronz madalya da 33.57.74’te yarışı tamamlayan Yunan Anastasia Karakatsani’nin oldu.

Finalde mücadele eden diğer atletimiz Sevilay Eytemis ise 37.31.34’lük sürede yarışı tamamladı ve 18’inci oldu.
400 metre engelli elemelerinde Emel Şanlı hatalı çıkış yaparak elenirken, üç hakkında da başarı sağladığı çekiç atmada finale yükselme mücadelesi veren Zeliha Uzunbilek de son hakkındaki 59.49 metrelik derecesiyle dokuzuncu sırayı alarak yarışmaya veda etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası