Ege Postası
Geri

Bürokrasiyi tek çatı altında toplayan 'Asan Hizmet’e halktan tam not(Özel)

Azerbaycan'da devletin, halka daha hızlı, şeffaf ve bürokrasiden arındırılmış hizmet vermek amacıyla kurduğu yeni sistem, büyük ilgi görüyor. Yeni sistem aracılığıyla 9 devlet kurumunun 25 farklı işlemi tek merkezde çözülüyor. Evlilik...
Bürokrasiyi tek çatı altında toplayan 'Asan Hizmet’e halktan tam not(Özel)
Haberler / Dünya
27 Ağustos 2013 Salı 10:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan'da devletin, halka daha hızlı, şeffaf ve bürokrasiden arındırılmış hizmet vermek amacıyla kurduğu yeni sistem, büyük ilgi görüyor. Yeni sistem aracılığıyla 9 devlet kurumunun 25 farklı işlemi tek merkezde çözülüyor. Evlilik işlemlerinden nüfusa, trafikten, noter işlemlerine, vergi, maliye, banka, sosyal güvenlik, tapu kadastro, hukuk müşavirliği, sigorta, yeminli mütercimlik, sağlık hizmetleri ve yabancılar için oturum işlemleri gibi bir çok hizmet tek mekandan verilebiliyor. ‘Asan Hizmet’ adı verilen uygulama halkın direkt hizmet aldığı devlet kurumlarının mini şubelerinin tek çatı altında ve entegre halinde çalışması şeklinde faaliyet gösteriyor.
Kurumun hizmet binası tamamen halkın rahatlığı düşünülerek tasarlanmış. İşlemlerini yapmak amacıyla destek isteyen herkese, gönüllü olarak görev yapan üniversite öğrencileri ücretsiz yardımda bulunuluyor. İçerisinde halkın en çok hizmet aldığı 9 kurum temsilciliği dışında postane, banka şubesi, fotoğrafçı, sağlık merkezi hatta işlemlerini yaptırmak için çocukları ile gelmek zorunda kalanlara çocuklarını bırakabilecekleri ücretsiz oyun salonları bile mevcut.

SEYYAR HİZMET MERKEZLERİ
Ülkenin her yerine henüz ulaşamayan sistemden herkesi istifade ettirmeyi amaçlayan kurum yetkilileri özel donanımlı otobüslerle adeta hizmeti halkın ayağına götürüyorlar. Belirli periyotlarla şehir şehir dolaşan Asan Hizmet otobüsleri son üç ayda 20'ye yakın şehirde bulunarak 35 bin kişiye hizmet götürdü.
Asan Hizmet kurumunun halkla ilişkiler sorumlusu Anar Hüseyinov, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sistem üzerinde 9 devlet kurumunun 25 başlıktaki işlemlerinin tek çatı altında yapıldığını dile getirdi. Hüseyinov, hizmet verdiklerini, devlet kurumları dışında 22 farklı konuda da vatandaşlara yardımcı olduklarını söyledi. Kurum, haftaiçi ve cumartesi dahil her gün sabah saat 10'dan akşam 20'ye kadar binlerce kişiye hizmet veriyor. Pazar günü bile çalıştıklarını söyleyen Hüseyinov” Sadece Pazar günleri sabah saat 11'den akşam 17'ye kadar açığız.” dedi.

Asan Hizmet sisteminin halka çok büyük katkılar sağladığını ifade eden Anar Hüseyinov '' Eskiden vatandaş şehrin bir yerindeki bir kuruma, oradan farklı bir yerdeki başka bir kuruma giderek vakit kaybediyordu. Artık tek kapıdan girerek bir çok hizmetten kolayca faydalanabiliyorlar'' dedi.

10 DAKİKADA EHLİYET
Cihan'a açıklamalarda bulunan İlgar Bayramov'da sürücülük belgesinin süresinin bitmesi dolayısıyla söz konusu kuruma geldiğini ve yaklaşık 10 dakikalık bir sürede belgesini yenilediğini söyledi. Gelinini nüfusa kaydettirmek için geldiğini bildiren Nahit Müfitzade de yapılan değişikliğin eskisiyle kıyaslanamayacağını bildirdi. Söz konusu işlem için eskiden nüfus dairesi, noter, muhtarlık gibi birçok kuruma gitmek zorunda kaldıklarını bildirdi. Müfitzade '' Asan Hizmet büyük kolaylık. Eskiden kurumlar arasında gide gele yoruluyorduk. Artık her şey tek çatı altında. Fotoğraf çektirmek için, anket doldurmak için başka yerlere giderek vakit kaybetmiyoruz'' şeklinde konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası