Ege Postası
Geri

Bursa Bilim Şenliği 100 bin ziyaretçi hedefiyle açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bursa Bilim Şenliği başladı. Üç gün sürecek olan şenliğe 200 proje standı, 60 patentli mucit ve 60...
Bursa Bilim Şenliği 100 bin ziyaretçi hedefiyle açıldı
Haberler / Güncel
3 Mayıs 2013 Cuma 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bursa Bilim Şenliği başladı. Üç gün sürecek olan şenliğe 200 proje standı, 60 patentli mucit ve 60 üniversite kulübü projeleriyle katılıyor.

Merinos Parkı’nda düzenlenen şenlik açılış töreninde konuşan Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, geçmişte ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen bilim şenliğinin bugünlerde büyük bir festivale dönüşmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Gülsar, “Bu şenlikte, çocuklarımızın kendilerini anlatmaları, yaptıkları işlerden gurur duymaları açısından çokr önemli. Burada çocuğun eline bir tornavida alması bile çok önemli.” dedi.


Üç gün sürecek şenliğin bilim severlerin proje sergileri, mesleki yönlendirme, atölye stantlarına ev sahipliği yapacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise bu seneki şenlikte 100 bin katılımcıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Altepe şu bilgiyi verdi: “200 proje standının olacağı ve 60 patentli mucit ve 60 üniversite kulübünün katılacağı şenlikte 15 güneş ve hidrojen arabası, 30 Ar-Ge ve inovasyon firması, 80 okul ve 60 lise projesi, 10 Bilim Merkezi, 10 atölye ve mesleki yönlendirme çadırı bulunuyor. Ana teması ‘geleceğin otomobilleri’ olarak belirlenen ‘Bursa Bilim Şenliği 2013’ ile idealist, üretken, birikimli ve bilime meraklı gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İtalya’dan gelecek bir şov ekibinin de gösterileri şenliğe renk katacak.”

İNTERNETTE SÖRF YAPARKEN DE DENGELİ OLUN TV İZLERKEN DE

Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de Şeyh Edebali’nin ‘Güç gider, bilgi yaşar’ sözünü hatırlattı. Öğrencilere ‘sürekli çalışın ve fedakarlık yapın’ çağrısında bulunan Öztürk, “Sürekli güçlü olmak istiyorsak bilgiye sahip olmamız gerekir. Ülkeler arasındaki gelişme farkına bakarsanız bunun bilgiden kaynaklandığını görürsünüz. Araştırmamız, yeni buluşlar ortaya koymamız, bunları da ticaleştirerek ortaya koymamız lazım. Biz 10 yıldır eğitime ayırdığımız bütçeyle yeni olanaklar sağladık. Binlerce okul yaptık, on binlerce derslik geçekleştirdik. Bunun sebebi; çocuklarımızın daha güzel eğitim almasıdır. Sınıflardaki öğrenci sayısını azalttık, öğretmen sayısını artırdık. Bir öğretmen ilgileneceği öğretmen sayısı arttı. Yaptığınız işi severseniz, başarılı olursunuz, severseniz çalışırsınız. İkincisi de fedakarlık yapın. Fedakarlık yapmazsanız başaramazsınız., Eğitimle, kitapla araştırmayla aranızdaki engelleri kaldırın. Oynayacaksanız dengeli oynayın, televizyon seyredecekseniz dengeli; internette sörf yapacaksanız dengeli yapın” diye konuştu.

Bursa Vali Vekili Eyüp Sabri Kartal da Milli Şair Mehmet Akif’in ‘ümidi olmayan bir şey yapamaz’ sözüne atıfta bulunarak, “Heyecanlı olan, ilime ulaşır. Sizin atalarınız dünyada ilkleri başarmıştır. Dünyanın en uzun taş köprüsünü yapmış, dünyanın en ünlü matematikçilerini yetiştirmiştir. Bugün ABD’de en büyük bilim adamlarına bakarsanız çok sayıda Türk görürsünüz. Hiç ümitsiz olmayın. Türkiye önündeki engelleri aştığı halde dünyanın bir numaralı bilim merkezi olmaya adaydır. Bundan 25 yıl önce rahmetli Özal geldiğinde döviz bulundurmak yasaktı. Yasak kaldırıldı şimdilerde Türkiye dünyanın en çok döviz rezervine sahip ülkeler arasında yerini aldı. Dünyaya açıldıkça büyüyeceksiniz.” dedi.

ROBOTLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Açılış konuşmaların ardından protokol üyeleri standları gezdi. Bilim şenliğinde ençok ilgi gören standlar yine robot standları oldu. Çizgi izleyen robotlardan engel karşısında yönünü değiştirebilen robotlara kadar ilginç görsel şovlar dikkat çekti. Şenlik alanına gelen binlerce çocuk standları gezerek projeler hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin değişik üniversitelerinden gelen güneş enerjisiyle çalışan özel tasarım araçlar da ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası