Ege Postası
Geri

Bursa ormanları sertifikalı oluyor

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, 2013 yılında İnegöl, Yalova ve Keles ormanlarını Orman Yönetim Konseyi’nin denetimine açarak sertifikasyon sürecini başlattı. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, bu süreçte ormanların 2013...
Bursa ormanları sertifikalı oluyor
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, 2013 yılında İnegöl, Yalova ve Keles ormanlarını Orman Yönetim Konseyi’nin denetimine açarak sertifikasyon sürecini başlattı. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, bu süreçte ormanların 2013 yılı içinde konseyin akredite ettiği belgelendirme kuruluşu SGS elemanlarınca altı ay aralıkla iki kez denetleneceğini söyledi. Coşkun, şu bilgileri verdi: “Bu denetlemelerde doğaya uygun, sosyal çevreyle barışık, planlı ve sürdürülebilir bir orman yönetiminin uygulanıp uygulanmadığı, orman işçiliği gibi ağır ve tehlikeli bir iş kolunda işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uyulup uyulmadığı, iki ana başlık olarak ön plana çıkmaktadır. Bu sürece hazırlık amacıyla üretim işlerinde çalışan orman köylülerimize iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri başlatıldı. Müdürlüğümüz sınırları içinde bulunan Halk Eğitim müdürlükleriyle yapılan işbirliği sayesinde Bursa, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Keles, Orhaneli ve Yalova işletmelerimizdeki kursiyer sayısı 2 bini buldu. Amacımız, ILO sözleşmeleri ile İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın bir gereği olarak bütün çalışanların eğitiminin sağlanması ve iş kazalarının asgariye indirilmesidir.”

Sadece üretimde çalışan orman köylülerinin eğitilmesinin yeterli görülmediğini ifade eden Coşkun, şöyle devam etti: “15 Nisan tarihinde teknik elemanlar düzeyinde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimi başlatıldı. Son günü uygulamalı olmak üzere beş gün süreyle verilen eğitime bölge müdür yardımcısı, işletme şefi ve mühendisler olmak üzere toplam 83 teknik eleman katıldı. Eğitimin son iki günü İnegöl, Keles ve Yalova işletmelerinden ayrıca 60 kişilik orman köylüsü çalışanın katılımıyla uygulamalı olarak sürdürüldü.”

Mobilyanın başşehri olan İnegöl'ün, ormanın da başşehri olacağını söyleyen Ahmet Köksal Coşkun, "Özellikle çalışmalarımıza İnegöl'den başlıyoruz. Bu eğitimden alınacak belgeyle üretilen ormanlardaki ürünler, dünyada daha aranılan ürün olacak. Mobilya ihracatında önemli bir yeri olan İnegöl için böyle bir belgenin alınmasının, sanayiye büyük bir katkı yapacağını düşünüyoruz. Bu maksatla ormanda çalışanlara eğitim veriyoruz. Gayemiz, ormanları koruyup gelecek nesillere en sağlıklı şekilde aktarabilmek. Uluslararası normlara uygun olarak ormanlarımızı yönettiğimizi tescil etmiş olacağız.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası