Ege Postası
Geri

Burun kanalından ceviz büyüklüğünde tümör çıktı

Burun tıkanıklığı şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın burnunda ceviz büyüklüğünde tümör tespit edildi. Erzincan'da burun tıkanıklığı ve baş ağrısı şikayetiyle Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun...
Burun kanalından ceviz büyüklüğünde tümör çıktı
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Burun tıkanıklığı şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın burnunda ceviz büyüklüğünde tümör tespit edildi.

Erzincan'da burun tıkanıklığı ve baş ağrısı şikayetiyle Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Kliniği’ne müracaat eden 60 yaşındaki Fatma Toygar'ın burun kanalı içerisinde ceviz büyüklüğünde tümör tespit edildi. Yapılan endeskopi muayenesi ve tomografi çekilmesinin ardından kadının yüzünün sağ bölümünde burun kanalı içerisinde yaklaşık 12 santimetre ebatında, ceviz büyüklüğünde kemik tümörü olduğu öğrenildi.

Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları Prof. Dr. Ümit Tunçel eşliğinde, Yrd. Doç. Dr. Fatih Turan ve KBB kliniği ekibi, Türkiye’de ender büyüklükte görülen tümörlerin alınabilmesi için 4 saatlik bir operasyon gerçekleştirdi. Ekip, endeskopik yöntemle hastanın genizinden tümöre ulaşarak çıkarmayı başardı.

KBB Kliniği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Turan, yapılan operasyonla ilgili “Erzincan’da daha önceden bu tür baş-boyun tümörlerinin tedavisinin yapılamıyordu, ancak Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Kliniği’nde baş boyun kanserlerinin cerrahi tedavisi başarıyla uygulanıyor. Bu tür büyüklükte bir kemik tümörü ile ilk kez karşılaşıyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası