Ege Postası
Geri

Büyük depremin habercisi mi'

Deprem uzmanları, Ege Denizi'nde Saros Körfezi açıklarında meydana gelen depremi yorumladı
Büyük depremin habercisi mi'
Haberler / Güncel
8 Ocak 2013 Salı 17:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan bölgenin bu büyüklükte bir depremle daha önce karşılaşılmayan bir bölge olduğunu ifade etti. "Anadolu gergin" diyen Ercan yakın bir zamanda daha büyük bir deprem beklenmediğini de ifade etti.

'SAROZ EGE'DEN FARKLI'

Deprem Uzmanı Şener Üşümezsoy Habertürk canlı yayınına katıldı. Üşümezsoy' Saroz Körfezi, Ege Denizi'nden farklı bir yapı. 1912'de Bozacada'dan başlayıp Saroz'dan geçip Marmara'ya kadar bir fay kırılmıştı. Şuanda olan deprem onun önünde veya arkasında az kırılmış atımından kalan stres yamaları... Bahsettiğimiz eski depremler gibi bir deprem gelmez.

Prof. Celal Şengör ise etrafındaki küçük fayları harekete geçirebileceğini söyledi. Marmara'yı '7 büyüklüğünde' bir depremin vurabileceğini konusunda uyardı.

BİZ BUNLARI 13 YILDIR KONUŞUYORUZ

Denizde olan bir deprem bu nedenle hasar yapması çok beklenmiyor. Biz bunları 13 yıldır konuşuyoruz. Bunları konuşmak yerine Türkiye'de insanların, medyanın deprem anında neler yapması gerektiğini bilmeliyiz. Deprem ülkesinde yaşıyorsak bunun önemleri var. Bunları öğrenecekler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası