Ege Postası
Geri

Büyükelçi Lee: Gerginliği yumuşatmak için Kuzey'le görüşmek istiyoruz

Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, kendilerini nükleer silahlarla tehdit eden Kuzey Kore'ye yaptırım istemediklerini söyledi. Kuzey Kore ile uluslarası arenada diyalog kurmayı ve nükleer silahlarını yaygınlaştırmasını...
Büyükelçi Lee: Gerginliği yumuşatmak için Kuzey'le görüşmek istiyoruz
Haberler / Dünya
3 Mayıs 2013 Cuma 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, kendilerini nükleer silahlarla tehdit eden Kuzey Kore'ye yaptırım istemediklerini söyledi. Kuzey Kore ile uluslarası arenada diyalog kurmayı ve nükleer silahlarını yaygınlaştırmasını önlemeyi istediklerini belirtti.

Büyükelçi Sangkyu, büyükelçilik rezidansında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kuzey Kore ile Güney Kore arasında yaşanan nükleer gerginlik konusundaki sorulara cevap veren Büyükelçi, Kuzey Kore'nin kendilerinin tehdit etmesinin arkasında birçok sebep olabileceğini ifade etti. Kuzey Kore'nin kendisini ABD'ye veya Çin'e karşı 'Nükleer silaha sahip ülke' olarak tanıtmaya çalışıyor olabileceğini dile getiren Sangkyu, Kuzey Kore'nin uzun menzilli nükleer füze yapmış olabileceği iddiasına kuşku ile baktıklarını söyledi.

'Türkiye, önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler (BM) ile İran arasındaki görüşmeye İstanbul'da ev sahipliği yapacak. İran ile ilgili BM düzeyinde nükleer silahlanmayı önlemeye yönelik bir görüşmeler yapılırken, BM'nin K. Kore'ye yönelik tavrını G. Kore yeterli buluyor mu'' şeklindeki bir soruya Büyükelçi Sangkyu Lee, şu cevabı verdi: "Açıkçası Kuzey Kore'ye karşı BM'nin yaptırımları İran'a göre daha düşük seviyede. Kuzey Kore, 1994 yılından itibaren nükleer silahlanma ile ilgili uluslararası örgütlerle görüşmede bulunmuş. Bu sebeple uluslararası görüşmeler yapmayan İran'dan daha az yaptırım alıyor."

Son günlerdeki tehditlerinden dolayı Kuzey Kore'ye yaptırımların artacağını düşündüklerini ifade eden Büyükelçi, şöyle konuştu: "Biz uluslararası güçlerin Kuzey Kore'ye yaptırımlarını artırmasını istemiyoruz. Kuzey Kore'nin nükleer silahlarını yaygınlaştırmasını önceden önlemeyi istiyoruz. Bir de uluslararası arenada çıkıp onlarla görüşme yapmayı ve gerginliği yumuşatmayı istiyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası