Ege Postası
Geri

Büyükler dikti gençler hasat etti

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 3 ve 4. sınıf öğrencileri 2003-2004 Öğretim Yılında büyükleri tarafından dikilen zeytin ağaçlarının hasadını yaptı.
Büyükler dikti gençler hasat etti
Haberler / İzmir
14 Ocak 2018 Pazar 08:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Doğaya ve çevresine saygılı öğrenciler yetiştirmek, okulun bulunduğu Yelki’yi güzelleştirmek amacıyla 2003-2004 Öğretim Yılında gerçekleştirilen “Yelki Projesi” kapsamında dönemin Bahçe Kulübü öğrencileri tarafından dikilen 100 zeytin ağacından elde edilen ürün 3. sınıflar tarafından toplandı 4. sınıflar tarafından da zeytinyağı haline getirildi.

Zeytin hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte harekete geçen 3. sınıf öğrencileri kardeş okul Yelki Hamdi Dalan İlköğretim Okulu öğrencilerinin yardımıyla zeytin hasadı yaptı. 4. Sınıf öğrencileri ise  hasadın tamamlanmasının ardından Hamdi Dalanlı kardeşleriyle birlikte elde edilen zeytinleri Yelki’de bulunan bir zeytinyağı fabrikasına götürdü. Seferihisar ve Yelki’deki zeytin üreticilerinin yanında sıraya girerek abla ve ağabeyleri tarafından dikilen zeytinlerin sıkılmasını bekleyen öğrenciler bu süre zarfında zeytinin hangi işlemlerden geçirildikten ekonomik değeri büyük olan ve sofralarımızın vazgeçilmez tadı olan zeytinyağına dönüştüğünü öğrendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası