Ege Postası
Geri

Büyükşehir 8 yıllık hatadan dönüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılından Menderes’te bir sokağa verilen ve vatandaşlardan tepki gören “Fatih Sultan Mehmet Paşa” isimliği sokağın adını “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak değiştirmeye hazırlanıyor. Konu İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis toplantısında gündeme getirilecek.
Büyükşehir 8 yıllık hatadan dönüyor
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Şubat 2021 Cuma 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi’nin  2013 yılında Menderes’te bir sokağa, "ilçe sınırları içerisinde aynı isimli birden fazla cadde, sokak, meydan ve bulvar ismi olmayacağı" yönündeki yönetmelik gereği ilçede bulunan bir sokağa “Fatih Sultan Mehmet Paşa” ismi verilmesi geçtiğimiz haftalarda vatandaşlardan tepki görmüştü.

Vatandaşlardan gelen tepkinin ardından Menderes Kaymakamlığı, Menderes Belediyesi’ne bir yazı göndermişti. “Fatih Sultan Mehmet bir cihan padişahı olduğundan isminin sonunda Paşa unvanının kullanılması kamuoyunda rahatsızlık uyandırmıştır” ifadelerinin yer aldığı yazıda sokağın adının “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak değiştirilmesi talimatı verilmişti. 

Talimatın ardından Menderes Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı gündemine alınan isim değişikliği, meclis üyelerinden onay almıştı.
İlgili sokağın isim değişikliği ilçe belediyesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis toplantısı gündemine alınan isim değişikliği 8 Şubat Pazartesi günü meclis üyelerinin oylarına sunulacak.

Konuya ilişkin gündem maddesinde şu ifadelere yer verildi; “Menderes Kaymakamlığının 18/01/2021 tarihli ve 132 sayılı yazıları ve eki doğrultusunda; Menderes-Ata Mahallesinde bulunan “Fatih Sultan Mehmet Paşa” isimli yolun “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak yeniden isimlendirilmesi talebinin görüşülmesi.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası