Ege Postası
Geri

Büyükşehir Meclisi'nde gündem Örnekköy Kentsel Dönüşüm oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi Başkan Tunç Soyer’in yokluğunda Başkan Vekili Mustafa Özuslu yönetiminde toplandı. 
Büyükşehir Meclisi'nde gündem Örnekköy Kentsel Dönüşüm oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ağustos 2023 Çarşamba 18:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ- EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gündem birinci oturumda tartışmalara neden olan Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'ni üstlenen kooperatif oldu.

Önergeler konuşulurken İZSU'nun faizler hariç 250 Milyon liralık borçlanma önerisi oy birliği ile kabul edildi. İşte o önerge;

“Belediyemizin bağlı kuruluşu olan İZSU Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş.'den kullanacağı, yurt içi borçlanmaları için olmak üzere toplam 250.000.000,00-TL (faiz hariç) gayri nakdi kredi kullanılması, krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Belediyemizin Hazine ve Maliye Bakanlığınca ve/veya banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesi ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer'e yetki verilmesi hususlarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu”

35 İZMİR 35 PROJE KİTABI 

CHP Konak Meclis Üyesi Cenap Börühan; “ Geçtiğimiz toplantıda çok eleştri aldık. Yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarında çok fazla gecikme yaşandığı söylendi. Gecikmelerin sebebi tabi ki maddi kaynakların yetersizliğidir. Gereken çalışmalar en hızlı şekilde yapılacaktır. Her işte gecikme oluyor deniliyor. 12 Haziran’da basılmış ‘35 İzmir 35 Proje’ adlı kitap elimde. Bu projelerin 44 tanesinin 6 tanesi sadece yapılmış olduğunu görüyoruz. Bunların çoğu heyecan verici proje olmasına rağmen daha başlanmamış bile. Konak Tüneli, İzmir-İstanbul Otoyolu, Savuncubeli Tüneli, Egeray ve Adnan Menderes Havalimanı yapıldı. Onun dışında hiçbir proje hayata geçirilmedi. Bizi eleştiriken siz kendinize de bir bakın. Körfez Dönüşüm Projesi’nden kitapta bahsedilmiş ancak 60 ayda bitecek denilen projeye hiç başlanılmadı. Biz belediye olarak yaptık. Bu kitapta yapılacak denilen projelerin çoğu başlanmamış. Binaların güçlendirilmesi için çalışmadan bahsedilmiş ancak olmadı olsaydı Bayraklı’da onlarca canı kaybetmezdik.” dedi. 

MENDERES’TE ÇÖP ALANI İSTEMİYORUZ 

AK Parti Menderes Meclis Üyesi Mümin Bayram; "Biz Menderes'te çöp alanı olarak kullanacak alanın Menderes'in değerli tarım alanında kullanılmaması için buradan sesleniyorum. O bölge çok değerli bir alandır. Siz Harmandalı'nı kapatmak istiyorsunuz ancak alan arıyorsunuz. Menderes bu çöp yığınını istemiyor.Menderes Gölova'da gerekli açıklamaları yaptık yine yaparız" dedi.

TEMİNAT MEKTUBU UYGUN DEĞİL 

AK Parti Çiğli Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe; " Geçen meclisteki konuşmalar ile ilgili konuşmak istiyorum. Rakamları Murat Aydın kardeşim konuşmuştu. Örnekköy'de Kentsel Dönüşüm Projesi'nin maliyetleri ocak ayındaki piyasa fiyatları ile hiç kimseye ihale açılmadan ilaveler ile hak edişler yapılacağı sözleşmede yazıyor. Murat Aydın da çok iyi bilir. Yargı bilirkişiye rapor isteyerek mahkeme hakimi bilgi edinir. Eskilasyon olayı ocak ayında yapılır. Yıl içinde çok nadir eskilasyon yapılır. Bir işin yapılması için teminat mektubu istenir. Ancak usule uygun bir teminat mektubu verilmemiştir. 5 liraya alınmış şeyi 15 liraya satıyorlar. Kooperatifte 10 tane ortaklık yapılmış." dedi.  

DELEGE OLAMADINIZ TAŞINDINIZ 

Mustafa Özuslu’nun Mavişehir’den Bergama’ya taşınmasına değinen Boztepe; “Delege olamayınca Bergama’ya gittiniz. “ dedi.Gülüşmelerin yaşandığı mecliste Boztepe sözlerine son verdi.

FAHİŞ FAHİŞ DEDİNİZ AMA FİYAT MAKUL

CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın; " Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin metrekare başına maliyeti 9518 liradır.İnşaatın bugünkü fiyatıdır. Bakanlığın sitesinde inşaat maliyetleri metrekare olarak 12450 lira ile 13850 lira arasındadır. TOKİ'de ise 12 bin liradır. Fahiş Fahiş diyorsunuz ama fiyatlar ortadadır. Atık hakkında konuşmak gerekirse bakanlığın sitesinde atık için en geniş ve uygun alan belirlenir maddesi vardır. Bergama ve Ödemiş başarı ile yönetilen katı atık yerleridir. Hatırlayın o zaman oralarada çöp kent olacak dediniz. Ankara ve İstanbul'da ki katı atık yerleri çöp kent yapmadı. Menderes çöp kent olacak dediniz. Çöpün bertaraf edilmesi belediyenin sorumluluğudur.Bizi engelleyerek aciz göstermeye çalışmak saf kötülüktür." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası