Ege Postası
Geri

Büyükşehir Meclisi'nden Tugay’a Karşıyaka Stadı için tam yetki: Bu dönem bitmeden açacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yıllardır tartışma konusu olan Karşıyaka’daki Zübeyde Hanım Stadyumu için meclisten yetki aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile protokol sürecinin başlayacağını açıklayan Tugay, “Bu dönem bitmeden o stadı açacağız” dedi.
Büyükşehir Meclisi'nden Tugay’a Karşıyaka Stadı için tam yetki: Bu dönem bitmeden açacağız
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2026 Cuma 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yıllardır yapılamayan ve  tartışma konusu olan Karşıyaka’daki Zübeyde Hanım Stadyumu için dikkat çeken bir karar alındı. Aksoy Mahallesi’nde yapılması planlanan stat projesi kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürütülecek protokol süreci için Başkan Cemil Tugay’a oy birliğiyle yetki verildi.Kararın ardından konuşan Tugay, kamuoyunda yıllardır süren “yapılacak mı, yapılmayacak mı?” tartışmalarına doğrudan yanıt verdi.

“Bu dönem bitmeden o stadı açacağız”

Karşıyaka camiasının uzun süredir beklediği stat konusunda net konuşan Tugay, “Allah’ın izniyle bu dönem bitmeden biz o stadı açacağız” ifadelerini kullandı.

Geçmişte verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle oluşan güvensizliğin farkında olduklarını belirten Tugay, sürecin teknik ve hukuki olarak devam ettiğini söyledi.

“İnsanların tedirgin olmasını anlıyorum”

Stadyum konusunun yıllardır çeşitli nedenlerle ilerleyemediğini ifade eden Tugay, şunları söyledi:

“İnsanların bu konuda birikmiş hassasiyeti var. Bugüne kadar verilen pek çok söz yerine getirilmedi. Sürecin önünün tıkandığı dönemler oldu. O yüzden insanların tereddüt yaşamasını anlıyorum, hak da veriyorum. Ama burada samimiyetle yürüyen bir süreç var.”

Uygulama projesi hazırlanıyor

Başkan Tugay, mevcut stat projesinde köklü bir değişiklik olmayacağını da vurguladı. Projenin müellifinin aynı şekilde süreci yürüttüğünü belirten Tugay, küçük teknik revizyonlar dışında değişiklik yapılmasının yeni davalara ve yeni hukuki krizlere yol açabileceğini söyledi.

“Şu anda stadın uygulama projesi çalışılıyor. Ruhsat süreçleri de beraberinde ilerleyecek. Süreç sağlıklı şekilde devam ediyor” diyen Tugay, projenin yeniden başa dönmeyeceği mesajını verdi.

Yıllardır beklenen stat yeniden gündemde

Karşıyaka’da yıllardır siyasi tartışmaların merkezinde yer alan stat projesi, geçmiş dönemde açılan davalar, plan değişiklikleri ve yetki tartışmaları nedeniyle defalarca durmuştu. Son alınan meclis kararıyla birlikte sürecin yeniden hız kazanması bekleniyor.

Tugay’ın “açılışa sizleri de bekliyoruz” sözleri ise, uzun süredir belirsizlik içinde kalan proje için verilen en iddialı tarih olarak kayda geçti.

 

Olağanüstü mecliste kritik kararlar: Zübeyde Hanım Stadı için yetki çıktı
Tugay'dan mecliste İZKA'ya satış tepkisi: Adrese teslim satış ahlaka sığmıyor

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası