Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de TİS düğümü çözülemiyor: CHP önünde halaylı eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesindeki anlaşmazlık sürüyor. CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan yardımcısı Gamze Taşçıer ile görüşmenin de olumsuz sonuçlanmasının ardından memurlar tam gün iş bıraktı. Sendika üyeleri tepkilerini CHP İzmir İl Binası önünde halay çekerek gösterdi.
Büyükşehir'de TİS düğümü çözülemiyor: CHP önünde halaylı eylem
Haberler / İzmir
5 Temmuz 2024 Cuma 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediyesi ileTüm Bel-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesinden kaynaklı kriz devam ediyor.

CHP GENEL MERKEZİ DÜĞÜMÜ ÇÖZEMEDİ 

Tüm-Bel-Sen dün CHP Genel Merkezi’nde CHP STK’lardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer  ile görüştü.  CHP yöneticileri, yasal sınır seviyesinde sosyal denge tazminatı ve 4 ikramiye önerirken sendika bu talebi kabul etmeyince sendika iş bıraktı.

Memurlar, saat 10.00'da Kültürpark'taki belediye binası önünde toplandı. Öğle saatlerine doğru ise CHP İzmir İl Başkanlığına doğru yürüdü. 

HALAYLI PROTESTO! 

CHP İzmir İl Binasına yürüyen eylemciler, "hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla yaşananları protesto ederken halaylarla tepkisini gösterdi. 

 

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI 

Öte yandan Tüm-Bel Sen resmi sosyal medya hesabından siyasi partilere çağrıda bulunarak, "Ana muhalefet partisi başta olmak üzere, tüm siyasi partilere, yerel yönetimlere çağrımızdır: Kamu emekçilerinin özgür, grevli toplu sözleşme hakkını ülke gündemine taşıyalım. Bu antidemokratik uygulamanın kaldırılması için birlikte mücadele edelim" dedi. 

 

'BASKI VAR' İDDİASI 

CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları ile görüşme gerçekleştiren sendika temsilcileri görüşme sonrasında yaptıkları açıklamada, grev yapan memurların isimlerinin toplatıldığını gerekçe göstererek baskı yapıldığını ileri sürdü. 

Tüm-Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş açıklamasında, "Bugün buraya toplu sözleşme haklarımızın geri almak üzere görüşme yapmaya geldik. CHP İl Başkan Yardımcıları ile görüştük. Bir kez daha taleplerimizi ilettik. ‘Yasal sınırların üzerinde bir rakam veremeyiz’ gibi açıklamalar ile AK Parti'nin gerici, sınırlayıcı yasalarının arkasına saklanarak bu tutumunuzu açıklayamazsınız. Haklardan, özgürlüklerden ve demokrasiden yana olun. Hak, Hukuk, Adalet diye slogan atıyorlar ama biz bunları göremiyoruz. Hakkımızı kullandığımız için soruşturmalar açılıyor. Hakkımızı kullandığımız için bugün de dahil olmak üzere isimler toplanıyor. Baskılar yapılıyor. AK Parti'nin koymuş olduğu yasaklayıcı, sınırlayıcı maddelere bir yenisini de siz CHP’li belediyelerde yapmayın. Biz bunu toplu sözleşme hakkımıza bir müdahale olarak değerlendiriyoruz ve buna karşı mücadelemizi sürdürürüz. Tek tip bir ücret belirlemesi AK Parti'nin düzenlemeyle belirlediği sınırdan bir farkı yoktur bizim için. Biz diyoruz ki belediyeleri özgür bırakın, kendi bütçeleri doğrultusunda toplu sözleşmelerini yapsın" dedi.

"VERİLEN SÖZLER TUTULSUN" 

Belediyeler yasasında koyulan sınırlara dikkat çeken Cevdet Keleş, " Ne diyor belediyeler yasası? Belediyeler bütçesinin yüzde 35’inden fazlasını çalışanlarına ödeyemez. Zaten böyle bir sınır varken sınır üstüne sınır belirlemek neyin nesidir? Hangi demokraside var böyle bir şey?  Bir kez daha şunu ifade ettik orada. Verilen sözler tutulsun dedik. Ne vaat edilmişti bize?  14 Mart'ta Cemil Tugay seçimlerden önce sendikamızı ziyaret etmiş ve şöyle ifade etmişti; ‘Mevcut durumdan daha iyi sözleşmeler yapacağım.’ Ne yaptınız Cemil Tugay? Var olanın yarısını kestiniz. Bu mu mevcut durumdan daha iyi sözleşme yapmak? Bizler verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz ve takipçisi olacağız. Bunu her platformda, her yerde hatırlatacağız" ifadelerine yer verdi.

"GEREKİRSE CHP'YE YÜRÜRÜZ" 

 Masanın yeniden kurulması gerektiğine değinen Keleş, "Her zaman söylediğimiz gibi diyoruz ki biz ‘Biz bugün CHP İzmir İl Başkanlığına yürüdük, yarın Ankara’ya CHP Genel Merkezine yürürüz.’ Haklarımızı geriye götürecek hiçbir sözleşmeye imza atmayacağız. Bunu böyle bilesiniz. Yıllardır mücadele ederek bedeller ödeyerek kazandığımız haklarımızı sizin iki dudağınız arasına sıkıştırmayacağız. Her dönem mücadelemizin karşısında güç odakları oldu. Bizi engellemek isteyen, geriletmek isteyen güç odakları oldu.  Masada bir taraf olarak emekçileri temsil edeceğiz. Ve buradan son kez de ifade edelim, sözleşme masasını kurun, görüşmeleri başlatalım. Tüm bunları başkan yardımcılarına ilettik. Onlarda il başkanına ileteceklerini belirttiler" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası